Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj încheie anul cu două meciuri de foc: cu CSM București și VK Prostejov | Sâmbătă, ultimul meci al anului, în „Timotei Cipariu”, cu Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj mai susține trei partide în luna decembrie, toate putând fi catalogate drept “ultima”, în diverse conjuncturi: cu Dinamo (sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 18.00) – ultima reprezentație internă în Sala “Timotei Cipariu”, derby-ul extern cu CSM București (vineri, 14 decembrie, ora 19.00, transmis în direct de Digi Sport) – ultimul joc din turul Diviziei A1 și, confruntarea din optimile Cupei CEV, cu VK Prostejov (miercuri, 19 decembrie, ora 18.00), manșa tur, în Sala “Transilvania” din Sibiu – ultimul joc al anului.

Mai mult ca sigur că VK Prostejov, câștigătoarea ultimelor 10 titluri în Cehia, va fi oponenta formației din “Mica Romă” în optimile de finală ale celei de-a doua competiții continentale, după ce, în turul “16”-imilor de finală s-a impus în deplasare, 3-0 cu Levski Sofia (returul se joacă în această seară).

Ajunsă în Cupa CEV după eliminarea șocantă de la Stuttgart, meciul de coșmar din Germania (0-4, după setul de aur) însemnând ratarea primului obiectiv al sezonului, pătrunderea pentru al 4-lea an la rând în grupele Champions League, Volei Alba Blaj este obligată să ridice nivelul evoluțiilor pentru a face față luptei dusă pe trei fronturi, lunile ianuarie și februarie din 2019 anunțându-se extrem de importante și încărcate. Primele meciuri din noul an vor fi în 16 și 19 ianuarie, la Galați, cu nou-promovata CSU Belor, în Cupa României, respectiv etapa a 10-a a Diviziei A1. Returul din Cehia, din Cupa CEV este prevăzut în perioada 22/24 ianuarie 2019, iar dacă va reuși calificarea în etapa viitoare reprezentanta României va întâlni în sferturile de finală (5/7 februarie – deplasare, 12/14 februarie acasă) învingătoarea din dubla Galatasaray Istanbul (dublu 3-0 cu CSM Târgoviște în “16”-imi) și Yenisei Krasnoyarsk (Rusia).

Revenind la confruntarea cu “tigroaicele”, este clar că și în această ediție lupta pe plan intern se va da între CSM București și Volei Alba Blaj, ce nu au contracandidate la medaliile de aur. În clasamentul la zi, cele două rivalele sunt despărțite de un singur punct, cel pierdut de campioana la zi lângă Turnul Chindiei. Volei Alba Blaj are maximum de puncte după runda a 7-a, cu Dinamo, sâmbătă, va fi un joc fără probleme, astfel că întâlnirea cu CSM București va decide câștigătoarea turului, derby-ul Diviziei A1 de săptămâna viitoare fiind programat înaintea duelurilor europene pe care le vor susține combatantele, gazdele – cu Dinamo Moscova (în Liga Campionilor, în 20 decembrie, acasă), oaspetele – cu VK Prostejov (în Cupa CEV, în 19 decembrie, la Sibiu). Echipa condusă de Ferhat Akbaș a cucerit eventul în sezonul precedent, punând capăt hegemoniei Blajului, care s-a revanșat însă în Champions League, devenind vicecampioana Europei, cu o performanță ce a intrat în istorie! Rămasă singura echipă din România în competiția supremă a voleiului feminin european, CSM București a reușit o victorie remarcabilă la debutul în Champions League, 3-1, în deplasare, cu KPS Chemik Police (din grupa E mai fac parte Fenerbahce și Dinamo Moscova).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea