Volei Alba Blaj a intrat în posesia trofeului, a medaliilor și tricourilor de campion, după cucerirea celui de-al 5-lea titlu, într-o stagiune întreruptă de pandemia de COVID-19

Zilele acestea CSM Volei Alba Blaj a intrat în posesia trofeului de campioană a României, ediția 2019/ 2020, precum și a medaliilor și tricourilor de campion național!

Este un titlu obținut în condiții speciale, în condițiile în care stagiunea a fost înghețată din cauza pandemiei de coronavirus. Formația din “Mica Romă” a câștigat pentru a 5-a oară în istorie campionatul în România, în momentul întreruperii sezonului clasându-se pe prima poziție a ierarhiei, cu 63 de puncte, datașat, la 8 puncte față de Dinamo (pe care a învins-o în utlimul joc susținut, 3-0, în Sala “Timotei Cipariu”), situată pe locul secund, așteptându-se doar confirmarea matematică a cuceririi trofeului.

ELIT

În data de 18 martie 2020, în urmă cu trei luni, Federația Română de Volei a decis închiderea Diviziei A1, atât la masculin, cât și la feminin, echipele clasate pe primul loc fiind declarate campioane naționale, respectiv Volei Alba Blaj și Arcada Galați. Gruparea blăjeană a scris istorie în voleiul feminin autohton și în sportul din Alba. În numai 9 ani de activitate, CSM Volei Alba Blaj a câștigat 5 titluri de Campioană a României (2015, 2016, 2017, 2019, 2020), două Cupe ale României (2017, 2019), a disputat o finală a Ligii Campionilor (2018, cea mai mare performanță din istoria voleiului feminin de club din România), precum și o finală a Cupei CEV (2019). “Felicitări staff-ului tehnic și administrativ, voleibalistelor care au făcut posibilă câștigarea unui nou titlu național, precum și minunațiilor suporteri blăjeni, care au susținut CSM Volei Alba Blaj în număr mare și în meciurile din sezonul 2019/2020, indiferent că acestea s-au desfășurat la Blaj sau, în Liga Campionilor, la Târgu Mureș și Sibiu!”, este mesajul transmis de reprezentanții Volei Alba Blaj.

În această perioadă gruparea din “Mica Romă” pregătește sezonul viitor, unul în care ștacheta performanței va rămâne ridicată, mai ales că anul viitor clubul va celebra un deceniu de la înființare.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...