Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj a dat lovitura: Ana Antonijevic, valoroasa ridicătoare, revine sub comanda lui Zakoc!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, a dat o importantă lovitură pe piața transferurilor, reușind să o achiziționeze pe Ana Antonijevic (Serbia), una dintre cele mai bine cotate ridicătoare din voleiul european, ce va evolua în ediția 2020/2021 la gruparea din „Mica Romă”.

Considerată una dintre cele mai valoroase jucătoare ce au activat vreodată în România, voleibalista în vârstă de 32 de ani revine iarăși sub comanda lui Darko Zakoc, la echipa din “Mica Romă”, unde a mai evoluat un sezon, în urmă cu câțiva ani, când a fost împrumutată de la Volero Zurich.

Gruparea din Alba a izbutit un transfer de marcă, o mutare care se adaugă altor două prelungiri de contracte pentru : liberoul Silvija Popovici și căpitanul echipei, Ioana Baciu, ce au acceptat să continue la Blaj. De asemenea, în această perioadă reputatul antrenor Darko Zakoc și-a prelungit cu încă doi ani colaborarea cu formația ardeleană, contractul său fiind scadent în 2023! Pe lângă aceste jucătoare experimentate, din efectivul stagiunii următoare vor mai face parte tinerele Ramona Rus, Ștefania Cheluță și Francesca Alupei. Ana Antonijevic a mai evoluat pentru Blaj și în sezonul 2016/2017, când “mândria Albei” a bifat primul event din istorie.

Pentru al doilea an consecutiv câștigătoare a titlului în România, Volei Alba Blaj încearcă să pregătească astfel stagiunea următoare, una în care în plan intern va avea parte de o concurență serioasă de la contracandidatele Dinamo București și CSM Târgoviște, în condițiile în care clubul va aniversa un deceniu de la înființare, iar ștacheta performanței se vrea menținută la nivel înalt. În plan european, Volei Alba Blaj are dreptul să participe pentru a 5-a oară în grupele Ligii Campionilor, în condițiile în care bugetul clubului a fost redus cu aproximativ 30 la sută din cauza efectelor economice cauzate de pandemia de coronavirus.

Ana Antonijevic are o carieră impozantă, voleibalista cu mare experiență internațională devenind campioană europeană cu naționala Serbiei, în CV-ul său figurând cluburi importante din Europa precum Volero Zurich, RC Cannes, Fenerbahce sau Pomi Casalmaggiore. De gruparea italiană, ultima sa echipă, s-a despărțit însă cu probleme, conform informațiilor furnizate de Gazeta Sporturilor. Antonijevic a acționat în judecată clubul italian la comisiile Confederației Europene de Volei pentru faptul că nu a primit decât patru din cele opt salarii care i se cuveneau. În 2011 a cucerit titlul european cu naționala Serbiei, reprezentativă cu care a mai câștigat și alte medalii importante: bronz la World Grand Prix 2011, 2017 și argint la Universiadă (2007, 2009).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea