Voicu Paul: ”USR PLUS forțează, de data asta, prin manipulare și la limita de jos a moralității, răsturnarea rezultatului oficial al alegerilor”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Voicu Paul: ”USR PLUS forțează, de data asta, prin manipulare și la limita de jos a moralității, răsturnarea rezultatului oficial al alegerilor”

Principiul democratic a omologat, de mult timp, niște reguli clare. Cel care pierde alegerile, pleacă și își vede de treabă, cel care le câștigă, se instalează și lucrează. Prima parte e împlinită, dar nu-mi poate cere nimeni să nu mă intereseze ce se întâmplă cu Alba Iulia, indiferent de direcția în care mă va purta viața. Cea de-a doua, în schimb, despre cei care ar trebui sa înceapă să lucreze pentru oraș, mă face să cred că ultimul demers de pseudo-cercetare a USR PLUS nu este altceva decât expresia naivității și incapacității de a recunoaște că lucrurile serioase trebuie tratate ca atare.

Cu cine să facem majoritate în Consiliul Local, dragi albaiulieni?

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

USR PLUS generează, așa cum spune, o premieră. Însă, atenție: vorbim despre un precedent care nu face decât să dinamiteze procesul electoral care s-a încheiat. E ireal si inacceptabil să mături pe jos cu opțiunile celor care au mers la vot și să stai cu mâna întinsă către cei care, din motive care îi privesc, au ales ca duminică să stea acasă.

Cine anume va gestiona acest sondaj? Un partid poate fi imparțial în aceasta privință? Fără a implica niciun mediator obiectiv, de tipul unui ONG? Deși nici asta nu este o variantă democratică.

USR PLUS forțează, de data asta, prin manipulare și la limita de jos a moralității, răsturnarea rezultatului oficial al alegerilor. Lăsând la o parte faptul că prin statut și vocile șefilor de la București se cunosc foarte bine limitele formării alianțelor locale.

Atunci, cum să interpretez acest demers? Ipocrizia ca exercițiu de imagine. De fapt mama, bunica și străbunica ipocriziei, luate împreună, n-ar fi putut „ coace” una mai gogonată decât ce-au lansat în spațiul public câștigătorii alegerilor locale în Alba Iulia: cu cine vrea votantul nostru ( ca și când am ști exact, cu nume prenume și cnp cine e „votantul nostru”) să facem alianța?

Am destulă experiență în zona asta încât să vă ofer și traducerea din română în politicheză: ne-ați votat pentru că nu ați vrut PSD, PNL etc. Decideți „voi” cu cine ne-aliem dintre ăia pe care tot ”voi nu i-ați vrut”.

Dacă o țin tot așa, mă întreb ce vor face când se vor fi apucat de treabă. La câte astfel de întrebări va trebui să răspundem?

Soarta unui oraș nu poate fi pecetluita prin întrebări care au primit răspunsul de nicio săptămână!