Vlad Voiculescu susține că Lucian Bode minte: ”Şoferii SPP sunt militari. Nu încalcă regulile decât la solicitarea demnitarului de a ajunge în intervalul de timp X la locul Y”

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu susţine că Lucian Bode, ministrul Transporturilor, minte când spune că şoferul SPP a depăşit viteza legală de capul său, fără acceptul demnitarului.  Nu încalcă regulile decât la solicitarea demnitarului de a ajunge în intervalul de timp X la locul Y”, a declarat Vlad Voiculescu pe Facebook.

”Am aşteptat declaraţiile ministrului Lucian Bode pe tema accidentului din weekend. Au venit abia astăzi, le- am citit acum şi am scris câteva cuvinte dure aici. Le-am şters apoi…las doar atât: domnul ministru Bode MINTE! Profită de faptul că nu toată lumea a avut parte în calitate de demnitar de serviciile SPP.

ELIT

Lucian Bode: <<Şoferul SPP este singurul responsabil de traseu şi de ducerea la destinaţie a demnitarului. Niciodată nu am fost preocupat cum conduc angajaţii SPP (…). La momentul accidentului, mă odihneam. (…) Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească semnalele acustice şi luminoase. Şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care îl va urma şi în ducerea la destinaţie a demnitarului. În astfel de deplasări nu există ne grăbim, există doar ajungem în siguranţă la destinaţie>>.

Am avut şofer şi aghiotant din partea SPP în cele 7 luni ca ministru al sănătăţii în guvernul Cioloş. Niciodată, dar niciodată şoferul SPP nu accelerează peste viteza legală fără acceptul demnitarului. Cu atât mai mult să folosească lumina albastră.

Mai clar: şoferii SPP sunt profesionişti – cu asta îşi câştigă pâinea. Şi sunt militari. Nu încalcă regulile decât la solicitarea demnitarului de a ajunge în intervalul de timp X la locul Y şi nu fac uz de lumina albastră sau alarmă specifică decât cu acordul expres (verbal, ce-i drept) al demnitarului.

Asumarea responsabilităţii e lucru rar la politicienii români. Acum vinovat e un şofer de la SPP… care bineînţeles că nu va scoate un cuvânt despre cum au stat de fapt lucrurile. Şi vorba aia… nu a murit nimeni..”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu demisionează din Guvern în urma accidentului pe care şoferul său (ofiţer SPP) l-a provocat. Bode spune că dormea pe bancheta din spate, iar ofiţerul SPP a acţionat de capul său.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419