Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Viscol puternic în Munții Șureanu, în noaptea de joi spre vineri: Schimbarea bruscă a vremii a înrăutățit condițiile de acces și de schi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimbare bruscă a vremii în Munții Șureanu. În urma viscolului extrem de puternic care a început în noaptea de joi spre vineri, condițiile de acces și de schi s-au înrăutățit.

”A viscolit atât de puternic, încât putem marca ziua de azi în calendare. Avem troiene pe drum, viscolul te mută din loc, așa că cu greu se poate ajunge la pârtie și cu greu se poate schia. Chiar dacă pârtiile au fost bătătorite și pregătite pentru schiori, totuși drumul către domeniul schiabil constituie o problemă. În zona Poarta Raiului s-au format troiene pe drum, care fac aproape imposibilă trecerea înspre pârtii. Au loc deszăpeziri, însă viscolul aruncă din nou zăpada pe toată suprafața drumului. Este posibil ca situația să revină la normal, în cazul în care viscolul și ninsoarea scad în intensitate. Lanțurile sunt absolut esențiale. Deocamdată, azi, e greu din toate punctele de vedere”, a transmis Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice mașină. Atenție, însă, asfaltul poate fi acoperit cu gheață și zăpadă; circulați cu mare prudență.

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul este deszăpezit, însă în permanență se creează nămeți. Doar mașinile echipate cu lanțuri au șanse să treacă. Vă recomandăm prudență și răbdare.

Pârtii și instalații de cablu: e posibil să fie funcționale 3 pârtii din 8 (C_1; C_3; C_4), deservite de teleschi. Viscolul, momentan, este mult prea puternic pentru a fi pornit telescaunul. Pe pârtii, omătul este din abundență și depășește 1 m. În zonele de off-piste, depășește 1,5 m – 2 m. Pârtiile sunt bătătorite zilnic, dar să nu fiți surprinși dacă nu veți vedea, pe pârtii, liniile de ratrack. Ele sunt acoperite cu rapiditate de ninsoarea care cade constant.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 19-25 ianuarie 2018, viscol, ninsori puternice și ger. În primele zile – vineri și sâmbătă – va ninge viscolit, urmând ca de Duminică să înceapă gerul. Cât timp va ninge, cerul va fi înnorat iar vizibilitatea va fi redusă pe pârtii. Odată cu zilele de ger, vizibilitatea va crește iar cerul va fi senin, condițiile fiind astfel ideale pentru schi. Temperaturile se vor încadra între -17 și -5 grade Celsius.”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea