Violatorii și tâlharii iertați fac noi victime. Bilanţ la un an de la adoptarea legii propuse de Tudorel Toader

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Violatorii și tâlharii iertați de Tudorel Toader fac noi victime. Bilanţ la un an de la adoptarea legii 

Numărul infracţiunilor cu violenţă a crescut alarmant, după ce peste 9.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din penitenciarele româneşti, în baza recursului compensatoriu. Se întâmplă la un an de la adoptarea legii propuse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La acea vreme, sindicaliştii din penitenciare au avertizat că tentativele de omor şi violurile se vor înmulţi odată cu intrarea în vigoare a actului normativ. Aproape 3.000 de noi infracţiuni cu violenţă s-au petrecut de atunci. Asta pentru că statul i-a eliberat, dar nu a luat şi măsuri pentru reintegrarea lor în societate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

De la începutul acestui an și până în octombrie, aproximativ 11.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din penitenciarele din România. Dintre aceștia, peste 9.000 au fost puși în libertate în baza Legii recursului compensatoriu. Rata de recidivă este între 60 și 70%, spun sociologii.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Adică două treimi dintre ei comit din nou fapte asemănătoare pentru care au fost iniţial închişi. Comparativ cu 2017, anul acesta, după intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu, numărul a 4 tipuri de infracţiuni grave a crescut îngrijorător. Vorbim despre aproape 3.000 de noi fapte de tentativă de omor, viol, lovituri mortale şi loviri sau alte violenţe.

Penitenciarele sunt oricum foarte aglomerate. Primul în top este cel din Vaslui cu un grad de ocupare de peste 166%. Acesta este urmat de Penitenciarul Brăila cu peste 154%. Şi la Târgu Jiu, Bucureşti sau la Miercurea Ciuc, centrele de detenţie şi-au depăşit cu mult capacitatea.

Sursa: digi24.ro

1 comentariu

PSD-ALDE 21 noiembrie 2018 at 14:13

Ar trebui sa iasa in fata cu declaratii cei din psd-alde si sa ne spuna cat de mult apreciaza ei sustinerea lui T.Toader ca ministru al justitiei.

Comentariile sunt oprite