Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VINERI| „BebeBiblioteca”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. „Rolul educativ al taberelor în viața copilului”, tema lunii mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VINERI| „BebeBiblioteca”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. „Rolul educativ al taberelor în viața copilului”, tema lunii mai

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba organizează la final de lună mai o nouă activitate, în cadrul proiectului „BebeBiblioteca”.
Tema abordată vizează vacanța ce tocmai se apropie, pentru că titlul ei este „Rolul educativ al taberelor în viața copilului”, taberele fiind nu numai o posibilitate de a petrece timpul liber, ci și o modalitate excelentă pentru ca un copil să-și antreneze independența, responsabilitatea și capacitatea de a interacționa cu alți copii de vârstă apropiată.
Activitatea va avea loc vineri, 26 mai 2023, de la ora 17:00 la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, situat în Alba Iulia, pe strada Trandafirilor, la nr.22 și va fi coordonat de bibliotecara Ana-Maria Pienar. Tema întâlnirii va fi prezentată de psihoterapeuta Adina Drimbe, care va veni însoțită de invitatele speciale Irina Elena Avram, specialist în educația de timp liber și activități recreativ-distractive și organizator al taberelor de zi „Punctul pe I” și „Avramii – rădăcini și pasiuni” și Ana Cioara, profesor de educație nonformală și organizator și coordonator de tabere Summer Joy Camp.
Cele două invitate speciale le vor împărtăși beneficiarilor direcți din experiența lor în munca cu copiii și vor răspunde la întrebări despre importanța învățării experențiale. De asemenea, în cadrul întâlnirii, psihoterapeuta Adina Drimbe le va oferi celor prezenți posibile răspunsuri la întrebări precum: De ce sunt necesare taberele în dezvoltarea copilului?, Cum îți poți încuraja copilul să participe la tabere?, Cum poți încuraja autonomia copilului și dezvoltarea sinelui?, Cum clădești o relație bazată pe empatie și respect între părinți și copii?.
Având în vedere că această activitate se desfășoară într-un spațiu al cunoașterii și al cărții, bibliotecarele îi vor îndruma pe cei prezenți în alegerea lecturii, prin prezentarea unor expoziții tematice de carte și a colecțiilor de carte de literatură pentru copii de care dispune biblioteca.
Proiectul „BebeBiblioteca” are ca scop crearea unui spațiu de întâlnire pentru viitorii și proaspeții părinți, un spațiu în care pe lângă activități de sociabilizare și animație culturală aceștia să poată consulta literatură de specialitate sau să poată întâlni persoane abilitate care să-i pună la curent cu cele mai noi metode de parenting, cu noile apariții editoriale sau cu viața culturală derulată în orașul nostru.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea