Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viitori ȘOFERI de ALBA: Peste un sfert din candidații examinați au picat examenul la condus în oraș, în primul semestru al anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

În primul semestru al anului, în județul Alba, mai mult de un sfert dintre candidații examinați la condus în oraș au picat. 2.677 de absolvenți ai școlilor de șoferi au obținut carnetul de conducere.

În primele 6 luni ale anului, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba au fost primite 5.745 de dosare de examinare pentru obţinerea permisului auto, a declarat pentru ziarul „Unirea” comisarul-șef Mihai Zgârdea, șeful serviciului.

Candidații au fost programați să susțină proba teoretică în sala de la demisolul Instituției Prefectului Alba până spre finalul primului trimestru, iar din 29 martie, la noua sală de la Mercur City Center (fostul magazin Unirea).

La proba teoretică, dintre cei 5.745 de candidați examinați, au fost admiși 2.626 de absolvenți ai școlilor de șoferi, iar 3.119 candidați au fost respinși, procentajul de promovabilitate fiind de 45,73%. La proba practică de condus autovehiculul pe traseele din oraș au fost examinați 3.702 candidați, reușind să obțină carnetul de șofer 2.677 de candidați, iar 1.025 de pretendenți la permisul auto au fost respinși, astfel că procentajul de promovabilitate este de 72,30%.

Diferența dintre numărul candidaților testați la proba teoretică și cel al candidaților programați la sală, respectiv cea dintre numărul candidaților examinați la proba practică și cei care au promovat proba teoretică este reprezentată de absolvenți ai seriilor anterioare ale școlilor de șoferi. În sistemul informatic au fost introduse datele în vedere confecționării a 9.646 de permise de conducere, iar în cadrul programului de lucru au fost primite 637 de dosare pentru preschimbarea permiselor auto străine cu documente similare eliberate de autoritățile române.

Având în vedere că proaspeții posesori de permise auto sunt abia începători, iar circulația rutieră reprezintă o adevărată provocare pentru toți șoferii în contextul săpăturilor din carosabil nu doar la Alba Iulia, ci în toate localitățile din țară care derulează proiecte de mobiltiate, prospeții conducători auto trebuie să fie foarte atenți la volan și să aibă răbdare trafic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate finale BACALAUREAT 2024, după contestații: Notele, publicate pe edu.ro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate finale BACALAUREAT 2024, după contestații: Notele, publicate pe edu.ro Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, 12 iulie 2024, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor. CLICK AICI PENTRU REZULTATELE FINALE PE ȚARĂ LA BACALAUREATUL 2024 CLICK AICI PENTRU REZULTATELE FINALE PE ALBA LA BACALAUREATUL 2024 MENȚIUNEA REDACȚIEI: La momentul actualizării articolului, rezultatele erau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea