Rămâi conectat

Actualitate

Viitori absolvenţi ai UAB instruiţi pentru integrarea pe piaţa muncii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Integrarea pe piaţa muncii a tinerilor absolvenţi de facultate reprezintă un pas important şi destul de greu de realizat. 60 de studenţi ai Univeristăţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, aflaţi în ani terminali, vor fi instruţi în perioada următoare cu privire la realizarea într-un mod profesionist a unei scrisori de intenţie şi a unui CV, astfel încât să îşi crească şansele de integrare pe piaţa muncii.

Totul face parte dintr-un proiect numit „Pregătiţi pentru viitor”, care se va desfăşura anul acesta până în luna octombrie.

Tinerii vor fi învăţaţi cum trebuie să se comporte în cadrul unui interviu, cum trebuie să puncteze în faţa angajatorului atuurile pe care le au şi vor învăţa ce anume trebuie scris şi ce nu trebuie să apară într-un CV sau o scrisoare de intenţie.

„Testul” final al tinerilor înscrişi în program îl va reprezenta Bursa locurilor de muncă, din luna septembrie. Atunci absolvenţii vor pune în practică toate cunoştinţele acumulate, în speranţa obţinerii unui job, de preferat în domeniul în care au urmat facultatea.

Proiectul este finanţat prin Programul „Tineret în acţiune” şi se desfăşoară în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, şi  Centrul de Informare , Consiliere şi Orientare în Carieră din universitatea albaiuliană. Totodată sunt implicaţi şi absolvenţi ai UAB din anii anteriori, membri ai Asociaţiei Alumni UAB.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea