Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO/Cornel Comşa: ”Actualele variante de regionalizare prelungesc supremaţia USL-ului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PP-DD Cornel Comşa a declarat astăzi la Alba Iulia că nimic din ceea ce a auzit la politicienii din celelalte partide nu seamana cu spiritul european al regionalizarii şi că actualele variante ale proiectului ”prelungesc supremaţia USL-ului”. Noi preluam din Europa instituţii dar nu le preluăm “conţinutul” şi menirea. Nu mi se pare normală varianta ca şefii de regiuni să fie aleşi exclusiv dintre actualii preşedinţi de Consilii Judeţene şi nici ca viitorii consilieri regionali să fie aleşi din rândul actualilor consilieri judeţeni. Această variantă este agreată strict pentru a se păstra puterea. USL a invadat toate instituțiile județene și naționale. (…) Din păcate se urmărește ca banii europeni să fie canalizați spre paliere instituționale din care să se mulgă bani publici în buzunare de partid (…)”, a spus reprezentantul PP-DD.

Acesta a mai precizat că, aşa cum a promis în campania electorală, va aduce în atenţia Parlamentului proiectul “Comunitatea de bunăstare”, menit să ajute la dezvoltarea economică şi socială a comunităţilor din Alba.

Este un semnal de alarmă pe care l-am primit. Sunt foarte interesat de acest proiect al meu şi vreau să nu pice aşa cum au picat toate cele 2.100 de amendamente pe care PP-DD le-a făcut la bugetul de stat şi voi negocia atât cu parlamentarii PNL cât şi cu cei PSD ca să putem face ceva bun pentru această ţară. Nu este doar pentru Colegiul nr.4, este ceva care va ajuta judeţul şi ţara pentru că este un model francez pe care vreau să-l preluăm”, a mai spus Comşa.

”Comunitatea de bunăstare” – este un proiect menit să rezolve problemele pe care comunităţile mici le-ar putea întâmpina odată cu regionalizarea ţării. Este vorba despre un model implementat cu succes în Franţa în urma cu 20 de ani, conform căruia comunele din jurul unor oraşe cu acelaşi specific (cam cum sunt delimitate colegiile de deputaţi, cu 50-60.000 de locuitori) să se constituie într-o comunitate care astfel îşi poate face auzite interesele economice, sociale,  culturale etc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea