VIDEO| Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Teiuș: Expoziție de „cămăși cu altiță” la Centrul de Informare și Promovare Turistică

A devenit un obicei la noi, la Teiuș, să marcăm o sărbătoare mai specială, într-o zi deosebită – Sărbătoarea Universală a Iei, care coincide cu Sărbătoarea de Sânziene.

Prin implicarea directă a colegelor și colegilor noștri din Primărie, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Teiuș, Biblioteca orășenească Teiuș, Casă de Cultură, Ansamblul Dor Teiusan s-a creat acea învăluire și contopire cu meleagurile strămoșești.

ELIT

Gazdă evenimentului a fost în acest an, Centrul nostru de Informare și Promovare Turistică, iar ambianța creată, modelele de ii expuse, istoria vorbită a „cămășii cu altiță” au făcut evenimentul fie unul de succes, chiar în condițiile actuale de restricții.

Un lucru este cert, tradiția merge mai departe la Teiuș, un oraș mic, dar cu ambiții de promovare și dezvoltare mari, în care există o adevărată lupta, dusă de oameni inimoși pentru păstrarea și conservarea datinilor și obiceiurilor, lucru vizibil și palpabil, iar promovarea orașului se circumscrie sloganului ”Teiușulprimul”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...