VIDEO| Vijelii și grindină în mai multe zone din Apuseni: La Ciuruleasa, gheaţa a albit pământul

Furtuna puternică produsă sâmbătă, 13 iunie, în zone extinse din Apuseni a dus la pagube importante în agricultură. La Ciuruleasa, grindina a acoperit în câteva minute curţile şi grădinile oamenilor.

ELIT

Judeţul Alba se află de sâmbătă până duminică ora 02.00, sub atenţionare meteo Cod Portocaliu de furtună. Sunt prognozate ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi grindină în mai multe localităţi din Alba și alte 30 de județe din țară.

Mihail David - 2020

La Ciuruleasa, furtuna care a început în jurul orei 14.00 a adus cu ea şi grindină. Bucăţile de gheaţă au făcut prăpăd în curţile şi grădinile oamenilor. Furtuni cu gheaţă au fost semnalate de cititori şi în alte zone din județ.

ANM a emis sâmbătă o avertizare nowcasting de COD PORTOCALIU, pentru intervalul orar 13 iunie, ora 15:00 – 14 iunie, ora 02:00.

În după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iunie) și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică (13/14 iunie), în Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei local în Muntenia și zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, grindină de dimensiuni medii și mari, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70…80 km/h) și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Paduraru 13 iunie 2020 at 19:09

Taiem ca prostii padurile, ca sa faca burta mare firme straine si astfel nu mai exista perdele care sa mai atenueze stihiile naturii !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...