VIDEO| Victima exploziei de la UM Cugir a DECEDAT. Femeia de 53 de ani suferise arsuri grave și a fost transportată cu elicopterul SMURD la București

Femeia care a suferit arsuri grave în urma exploziei de la UM Cugir a DECEDAT marți seara la spitalul din București.

ELIT

Femeia de 53 de ani a suferit arsuri pe 70% din suprafața corporală și a fost transportată cu elicoperul SMURD la spitalul de arși din București. A decedat în noaptea de marți spre miercuri.

Mihail David - 2020

Reamintim că explozia s-a produs pe linia de fabricaţie a gloanţelor. Aici lucrează în special femei care verifică trasoarele încărcate cu praf de puşcă.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, fost director al uneia dintre fabricile de armament din Cugir a explicat modul în care s-a produs accidentul.

Potrivit acestuia, în timpul încărcării cu substanţă pirotehnică a trasorului, acesta a luat foc, a sărit lângă alte trasoare aflate în incintă şi a cauzat o ardere violentă. În urma incidentului, o femeie în vârstă de 53 de ani a suferit arsuri grave, iar alta, în vârstă de 58 de ani a suferit arsuri minore la un braţ.

”În cursul tehnologiei de încărcare a glonţului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonţul trasor şi practic dumnealor (n.red. cele două victime) încărcau această compoziţie”, a explicat oficialul din minister.

Secretarul de stat a mai spus că astfel de incidente se pot întâmpla frecvent şi sunt cauzate de mai mulţi factori (temperatură, umiditate, calitatea materialului din compoziţia trasoare), iar în cele mai multe cazuri, ele se produc fără urmări grave pentru persoanele aflate în apropiere. Cristian Simu a precizat că a fost deschisă o anchetă internă, în cadrul fabricii, în timp ce procuratura a deschis un dosar şi cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...