Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Victima exploziei de la UM Cugir a DECEDAT. Femeia de 53 de ani suferise arsuri grave și a fost transportată cu elicopterul SMURD la București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Femeia care a suferit arsuri grave în urma exploziei de la UM Cugir a DECEDAT marți seara la spitalul din București.

Femeia de 53 de ani a suferit arsuri pe 70% din suprafața corporală și a fost transportată cu elicoperul SMURD la spitalul de arși din București. A decedat în noaptea de marți spre miercuri.

YouTube video

Reamintim că explozia s-a produs pe linia de fabricaţie a gloanţelor. Aici lucrează în special femei care verifică trasoarele încărcate cu praf de puşcă.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Cristian Simu, fost director al uneia dintre fabricile de armament din Cugir a explicat modul în care s-a produs accidentul.

Potrivit acestuia, în timpul încărcării cu substanţă pirotehnică a trasorului, acesta a luat foc, a sărit lângă alte trasoare aflate în incintă şi a cauzat o ardere violentă. În urma incidentului, o femeie în vârstă de 53 de ani a suferit arsuri grave, iar alta, în vârstă de 58 de ani a suferit arsuri minore la un braţ.

”În cursul tehnologiei de încărcare a glonţului, la un moment dat trebuie pusă o încărcătură pirotehnică pentru glonţul trasor şi practic dumnealor (n.red. cele două victime) încărcau această compoziţie”, a explicat oficialul din minister.

Secretarul de stat a mai spus că astfel de incidente se pot întâmpla frecvent şi sunt cauzate de mai mulţi factori (temperatură, umiditate, calitatea materialului din compoziţia trasoare), iar în cele mai multe cazuri, ele se produc fără urmări grave pentru persoanele aflate în apropiere. Cristian Simu a precizat că a fost deschisă o anchetă internă, în cadrul fabricii, în timp ce procuratura a deschis un dosar şi cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea