Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO: Vezi cum sună un concert de muzică medievală. Trupa “Ad Hoc” din Oradea la Zilele Cetăţii Alba Carolina

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fost primul concert de muzică medievală la care am participat până acum. I-am nimerit pe medievalii de la trupa “Ad Hoc” din Oradea, alias Sergiu „Corbu” Boldor – vioara I, Adrian „Sixx” Bologa – vioara II, Paul Szanto – violoncel, Igor Antoniuc – chitara, Dan „Ursu” Olar – tapan, Lucian Simon – percutii.

Adrian a intrat pe scena amenajată în Piaţa Toboşarului aflată în şanţurile nordice ale Cetăţii dezbrăcat până la brâu, cu trupul plin de tatuaje şi a cântat de toţi banii, cum se zice.

Menestrelii de la Ad Hoc au participat anul trecut şi la Festivalul Dilema Veche de la Alba Iulia. Trupa are în repertoriul său și jocuri medievale, animație pe catalige, căsătorii medievale și alte activități caracteristice epocii medievale.

AD HOC este proiectul unor tineri studenți sau absolvenți ai facultăților de profil, care doresc să promoveze muzica din vechime. Au ales muzica medievală, pentru melodicitatea ei specifică, melodicitate care o păstrează actuală și o face să fie iubită de diverse categorii de public. Ei au descoperit că muzica medievală face bine la suflet și la minte, așa că și-au propus să o dăruiască mai departe.

Atmosfera spectacolelor Ad Hoc este definită chiar de numele trupei. Ad Hoc este un proiect deschis, în permanentă mișcare. Show-urile sunt personalizate, creativitatea fiind punctul forte al trupei, care are chiar deschiderea de a deveni proiect interactiv, atunci când situația permite.

Repertoriul este divers, cu bucăți muzicale preluate din Evul Mediu, dar și cu prelucrări după trupele internaționale care promovează cu succes același gen muzical: Blackmore’s Night, Loreena McKennitt etc.

Au început cu participări la Festivalul Medieval de la Brașov, mai 2010, la Festivalul Luminii (Oradea), la Ora Pământului, la StudFest, la expoziții, lansări de carte, diverse evenimente culturale sau mondene.

Ad Hoc este singura trupă medievală din România acceptată pe scene mari, alături de trupe din mainstream.

Sloganul trupei este „Fornication, potion and medieval music!”

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea