Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: Un urs carpatin maiestuos, filmat într-o pădure din apropierea satului Rachiş din comuna Mirăslău

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini inedite surprinse într-o pădure din apropierea satului Rachiş din comuna Mirăslău. Un urs a fost filmat în timp ce se plimba prin pădure.

Înregistrarea a fost postată pe facebook, iar internauții au avut ocazia să vadă imagini din viața sălbatică din România, cealaltă parte a naturii, parte pe care puțini dintre noi sunt privilegiați să o vadă și să o cunoască.

Ursul este un animal omnivor din familia Ursidae care are habitatul în România în pădurile din lanțul carpatic. Hrana sa este vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Urșii se hrănesc intensiv toamna pentru a acumula grăsime, necesară somnului de iarnă, când se retrag într-un adăpost care să-i ferească de ploi, viscol și îngheț. Când vremea se încălzește, ies din somnul de iarnă.

https://www.youtube.com/watch?v=0LosUA7LX5U

Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs, spun specialiştii. La nivel naţional se estimează existenţa a peste 8.000 de urşi, România fiind din acest punct de vedere pe primul loc în Europa, cu excepţia Rusiei. Un sfert dintre urşii din Europa trăiesc în ţara noastră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

14 iulie 1967: Tudor Arghezi, unul dintre cei mai importanți și mai influenți scriitori ai țării noastre, încetează din viață Marele geniu literar Tudor Arghezi s-a nascut la Bucuresti, la 23 mai 1880, numele sau adevarat fiind Ion N.Theodorescu. Pseudonimul Arghezi provine, dupa cum marturiseste insusi poetul, de la numele vechi al Argesului, Argesis. Clasele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea