VIDEO: Un urs carpatin maiestuos, filmat într-o pădure din apropierea satului Rachiş din comuna Mirăslău

Imagini inedite surprinse într-o pădure din apropierea satului Rachiş din comuna Mirăslău. Un urs a fost filmat în timp ce se plimba prin pădure.

Înregistrarea a fost postată pe facebook, iar internauții au avut ocazia să vadă imagini din viața sălbatică din România, cealaltă parte a naturii, parte pe care puțini dintre noi sunt privilegiați să o vadă și să o cunoască.

Ursul este un animal omnivor din familia Ursidae care are habitatul în România în pădurile din lanțul carpatic. Hrana sa este vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Urșii se hrănesc intensiv toamna pentru a acumula grăsime, necesară somnului de iarnă, când se retrag într-un adăpost care să-i ferească de ploi, viscol și îngheț. Când vremea se încălzește, ies din somnul de iarnă.

Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs, spun specialiştii. La nivel naţional se estimează existenţa a peste 8.000 de urşi, România fiind din acest punct de vedere pe primul loc în Europa, cu excepţia Rusiei. Un sfert dintre urşii din Europa trăiesc în ţara noastră.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...