VIDEO. Sute de persoane stau ”ca sarmalele” în fața Primăriei Alba Iulia: ”Se dau locurile de parcare pe Goldiș și primii 100 primesc câte o tigaie”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Câteva sute de persoane așteaptă, miercuri dimineața, în fața Primăriei Alba Iulia pentru a prinde un loc de parcare, șoferii fiind nemulțumiți că înscrierile nu se pot face online și fac haz de necaz, spunând că stau ”ca sarmalele” și nu pot ”nici să se scarpine”.

Șoferii au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că o parte din ei stau la coadă de sâmbătă, pentru a fi siguri că prind, miercuri, un loc de parcare, deoarece ”procedura de distribuire e primul venit, primul servit”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”În total au fost peste 600 de șoferi care așteptau să prindă un loc de parcare pe Bulevardul 1 Decembrie sau pe strada Vasile Goldiș. Știu acest lucru deoarece am întocmit liste, încă de sâmbătă, iar unii făceau cu schimbul în familie și stăteau 24 din 24 de ore”, a declarat , miercuri, unul dintre șoferi.  

Oamenii glumesc între ei spunând că s-a format o astfel de coadă deoarece ”primii 100 primesc câte o tigaie gratuit”, în vreme ce alții scandează, ironic, ”ziua ca hoții”. În mulțime s-a auzit glasul unui șofer care a spus: ”doamnă, scuzați-mă, dar nu am unde să-mi țin mâna”, iar unul dintre răspunsuri a fost ”nu te poți nici scărpina aici”.

Șoferii susțin că în cartierul Cetate din Alba Iulia sunt mai multe mașini decât locuri de parcare. O parte dintre ei au acuzat reprezentanții administrației locale pentru că nu au o procedură online de distribuire.

”Procedura de distribuire spune că primul venit e primul servit. Știu că unii dintre ei stau chiar de mai multe zile. România, UE, 2017. Într-o societate ideală, toată procedura aceasta s-ar fi desfășurat online. Știți cum e sentimentul ăla când vrei să faci ceva ca să ajuți la rezolvarea unei probleme și nu poți? Te simți legat de mâini. Așa-s eu acum. Și nu doar eu!”, a mai spus un șofer.

UPDATE: Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că acestea sunt locuri de parcare noi, care se scot pentru prima dată spre închiriere, anterior fiind gratuite.

Oamenii plătesc pentru un an de zile, iar prețul este de 120 de lei.

”În total sunt 888 de locuri, iar marți la ora 16.00 erau peste 600 de cereri, dar vă dați seama că numărul lor a crescut considerabil deoarece mulți au venit după ora respectivă”, a declarat un reprezentant al Primăriei.

Oamenii intră pe rând, câte zece, pentru verificarea dosarelor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

Tara lui Papura Voda 26 aprilie 2017 at 9:40

Eu cred ca jumatate dintre ei s-au adunat acolo din „reflex”.
Au trecut prin zona si ce-au zis: e de calcat in cap, n-avem cum sa nu ne bagam, doar suntem romani.

Valentina Maria Selagea 26 aprilie 2017 at 10:19

Am participat la aceasta actiune, pentru a solicita un loc de parcare. Am asteptat in mod civilizat la rand, dar totul s-a dat peste cap la ora 08,00 cand s-a deschis usa primariei. In acel moment s-a produs o ambuscada de neimaginat si am fost imobilizata. Am facut atac de panica, mi-am dorit sa ies, dar nu se mai putea, a fost groaznic. Am sunat de patru ori la 112 pentru a solicita ajutorul de urgenta, dar mi s-a spus ca la fata locului se afla politia locala. Da, erau acolo, stateau pe margine si priveau ,,jocul,, . Mi s-a spus ca daca mai apelez 112 voi fi amendata. Cred ca voi primi 4 amenzi, dar am fost civilizata si am comunicat ca astept sa primesc aceste amenzi. Chiar am avut nevoie de ajutor.
Fac un apel celor aflati in situatia mea, sa ma contacteze , sa ma sustina, si sa facem ceva in acest sens, pentru ca totusi Alba Iulia este un oras civilizat.

Valentina Maria Selagea 26 aprilie 2017 at 10:22

Cine aproba publicarea comentariului meu ?

HH 26 aprilie 2017 at 10:52

EXCELENT, DACĂ SE ÎNTÂMPLA ASTA LA VASLUI ERA PLIN FEISBUCUL DE IMAGINI, DAR DACĂ E DIN ALBA IULIA NU SE PUNE.!
ALBAIULIENII ÎȘI MERITA SOARTA : A VENIT PRIMĂRIA ȘI MARCAT LOCURILE ÎN CARE OAMENII ÎȘI PARCAU MAȘINILE DIN TOTDEAUNA, LE IA ȘI BANI PENTRU ASTA, SEPARAT DE IMPOZITUL AUTO , DISTRIBUIREA SE FACE PE PPRINCIPIUL LEGEA JUNGLEI – CEL MAI PUTERNIC MAI REZISTENT OBȚINE !
BRAVO hava PROCEDURI EUROPENE! OARE ALBAIULIENII AU AUZIT DE PROTESTE, DE SOLIDARITATE, OPOZIȚIE EXISTA, ARE INITIATIA/SOLUȚII
!

Crisan maria 26 aprilie 2017 at 12:58

Solutia, contestatie la ce sa intamplat azi. Vrem parcare liberaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Avem 10 zile la dispozitie.

Magda 26 aprilie 2017 at 13:56

Imi place cum isi bate hava joc de ””sclavi””( de alegatori) !
Sigur ca in 4 ani astia uita ca au memoria extrem de scurta si sunt oameni iertatori !

GICA 27 aprilie 2017 at 8:29

….primii 100 vor primi cate o tigaie…! In cap…zik ! Poate le vine mintea la loc.

Comentariile sunt oprite