Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Sume fixe pentru cei afectații de inundațiile din județul Alba: Declarațiile premierului Cîțu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Premierul Florin Cîțu,a vizitat duminică, 18 iulie, zonele afectate de inundațiile catastrofale din cursul acestei săptămâni, din Apuseni. Acesta a declarat, la Ocoliș, că oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţie.

„Nu avem victime și sistemul RO Alert a funcționat, oamenii s-au avertizat între ei.. Acum urmează partea mai grea, pe termen scurt, să refacem tot ce s-a stricat. În primul rând începem cu gospodăriile oamenilor, acolo unde este nevoie, am discutat deja dacă este nevoie de apă, vom aduce containere de 1.000 de litri de apă ca să fie apă potabilă în zonă, dacă este nevoie de locuinţe, saltele, utilaje, de Armată, am vorbit cu domnul general am vorbit cu domnul general pentru personal, dar şi de utilaj greu pentru a ajuta. Toate resursele vor fi puse la dispoziţie pentru a rezolva cât mai repede situația. În primul rând gospodăriile cetăţenilor să poată să-şi revină cât de curând la normal, apoi vom începe şi cu arterele principale”, a spus Florin Cîţu.

YouTube video

„Am creat cadrul legal acum o lună şi ceva, prin care putem să dăm ajutoare fără a mai avem nevoie de o şedinţă de Guvern, ceea ce înseamnă că după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor putea să primească susţinere financiară, materiale, tot ceea ce este nevoie. Cei care au fost afectați să ia legătura cu primarii din zonă. Știți bine că sunt sume fixe, dar dacă este nevoie, se poate suplimenta. În acest moment, trebuie să ne asigurăm că oamenii pot să-şi recupereze şi să-şi repună gospodăriile cât mai repede în situaţia iniţială. Vom face tot ce este nevoie”, a mai precizat Cîţu.

Premierul a dat asigurări primarilor din Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni şi Abrud de toată susţinerea din partea Guvernului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea