VIDEO: Strigăt de DISPERARE! Tânărul din Alba Iulia, care a încercat să se sinucidă, era amenințat de cămătari

tentativa sinucidere tanar Alba Iulia (6)

Recent a incendiat o mașină, astăzi a amenințat că se sinucide, mâine poate să facă o crimă! Ce fac autoritățile responsabile în acest domeniu pentru a preveni asfel de nenorociri?

Tânărul care astăzi s-a urcat pe clădirea dezafectată din zona Gării Alba Iulia, amenințând că se sinucide, se numește Constantin Ciprian Bucea și are 29 de ani. Fiind o persoană a străzii, Ciprian locuiește temporar în Centrul Social de Urgență din apropierea gării, unde sunt cazate persone fără adăpost. Potrivit colegilor din centru, tânărul suferă de o boală psihică, beneficiind astfel de o pensie de handicap.

În urmă cu aproape o lună, mai precis în seara zilei de 21 septembrie, în urma unor certuri pe care le-ar fi avut cu un alt tânăr cazat în centrul social, Ciprian a incendiat un autoturism abandonat, situat în imediata apropiere a adăpostului pentru persoane sărmane. Pentru această faptă, polițiștii au deschis pe numele lui Bucea un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă.

Sinuciderea, o soluție” pe care Ciprian o are mereu în vedere

După ce pompierii și polițiștii l-au convins să renunțe pentru moment la ideea de a își rezolva definitiv problemele aruncându-se de pe clădirea Albapam, Ciprian a vorbit câteva minute cu jurnaliștii aflați la fața locului.

Și în urmă cu o lună cînd a incendiat autoturismul, și astăzi, tânărul se afla sub influența băuturilor alcoolice, fapt confirmat de câțiva dintre colegii săi de centru.

Ciprian și-a justificat gestul, prin faptul că este suspus presiunilor și amenințărilor unui “bărbat care dă bani cu camătă” și căruia îi este dator o sumă de bani. Acesta l-ar fi amenințat cu un briceag că îl omoară dacă nu îi înapoiază banii și dobânda aferentă. Pentru că astăzi Bucea a intrat în posesia pensiei de handicap, ar fi fost asaltat de cămătari și altor persoane cărora le datorează bani. Simțindu-se într-o situație fără ieșire, Ciprian a încercat să urmeze exemplul bărbatului care sâmbătă și-a pus capăt zilelor aruncându-se de pe aceeași clădire Albapam. Din fericire, gestul lui Ciprian de astăzi se înscrie la categoria “strigăt de disperare”.

Cum vor reuși autoritățile responsabile să îl ajute pe acest tânăr năpăstuit al sorții, rămâne de văzut. Este însă clar faptul că amenzile contravenționale pe care le-a primit în ultima perioadă nu au efectul dorit nici pentru polițiști, respectiv pentru liniștea și ordinea publică, nici pentru Ciprian.

Cazul acestui tânăr nu este singular. El ne deschide o mică fereastră către o lume paralelă pentru majoritate, o lume a disperărării celei mai adânci, o lume pe care cei mai mulți dintre noi alegem să o ignorăm și care, din când cînd când, ne trimite asfel de mesaje, precum cel de astăzi, prin intermediul lui Ciprian.

Cine îi apără pe ei de ignoranța noastră, a socetății? Cine ne apără pe noi de ei, atunci când, nemaiavând nimic de pierdut, devin pericol public?

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

2 Comentarii

gigi kent 14 octombrie 2014 at 15:18

da mari mai sunt pompierii astia. ii aleg in asa fel incat sa nu mai foloseasca macaraua 😛

edil 15 octombrie 2014 at 10:45

Omul asta trebuie internat la Galda, nu lasat liber pe strazi. Din cate a zis chiar vrea si el sa fie internat undeva.Cine ar trebui sa faca demersuri in situatia asta?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...