Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Stema județului Alba a fost din nou modificată. Avram Iancu li se alătură legionarului roman și coroanei regale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

noua stema-judet Alba 2013După ce în luna aprilie a acestui an consilierii județeni au adoptat hotărârea prin care a fost modificată și însușită noua stemă a judeţului Alba, care de altfel a provocat atunci un adevărt scandal între PSD-iști și restul partidelor care formează consiliul județean, iată că astăzi, Comisia județeană de Heraldică a înaintat înspre aprobare o nouă propunere de modificare a stemei.

Potrivit lui Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Comisia județeană de Heraldică s-a reunit astăzi la solicitarea asociațiilor cultural-patriotice Avram Iancu și “1 Decembrie 1918” din Alba, a societății Astra și a altor ONG-uri. În urma discuțiilor cu specialiști din cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, de la Arhivele Județene, de la ONG-urile culturale, s-a luat decizia modificării stemei actuale și înaintării spre adoptare CJ Alba, a noii propuneri.

Astfel, stema își va păstra în partea de sus coroana regală pe fond purpuriu, în partea stângă de jos rămâne soldatul roman ca obligație legală, existând prevederea în lege să fie păstrat minim un element din vechea stemă, iar în partea dreaptă va fi sigiliul lui Avram Iancu.

Liberalul i-a criticat cu această ocazie pe cei care au folosit imaginea și numele lui Avram Iancu pentru jocuri politice, transmițându-le în final, să le fie rușine.

La solicitarea asociațiilor cultural-patriotice Avram Iancu și “1 Decembrie 1918” din Alba, a Societății Astra și a altor ONG-uri, am luat decizia de a ne întâlni în cadrul Comisiei județene de Heraldică și de a rediscuta despre stema județului Alba.

În cele din urmă au fost expuse toate punctele de vedere, în prezența specialiștilor de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, ai celor de la Arhivele Județene, ai ONG-urilor culturale și am luat decizia de a înainta o nouă propunere pentru stema județului care își va păstra în partea de sus coroana regală pe fond purpuriu, în partea stângă de jos rămâne soldatul roman ca obligație legală, pentru că avem prevederea în lege să păstrăm minim un element din vechea stemă. În partea dreaptă va fi sigiliul lui Avram Iancu.

Am retras vechea propunere și am înaintat astăzi noua propunere și în același timp cu toții am căzut de acord asupra faptului că cei care au folosit imaginea și numele lui Avram Iancu pentru al târî într-o chestiune de natură politică, au greșit și au adus un mare prejudiciu. Imaginea, viața lui Iancu nu poate fi politizată de către nimeni și celor care au făcut asta le transmit: Să le fie rușine!”, a declarat Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea