Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar 2019 – 2020. Situația în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luni, 19 august 2019, cu începere de la orele 9.15, la sediul Instituției Prefectului, a avut loc o videoconferință având ca temă stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar 2019 – 2020.

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a cerut, luni, o situație cu fiecare unitate de învățământ care nu are grup sanitar și cu școlile care nu au autorizație ISU.

„Începe verificarea unităților de învățământ astfel încât să știm exact unde ne situăm, cu fiecare unitate de învățământ, care sunt condițiile, care sunt măsurile care s-au luat pentru fiecare unitate de învățământ astfel încât anul școlar să înceapă în cele mai bune condiții. Am cerut inspectorilor șefi din fiecare județ un plan de măsuri pentru a a sigura siguranța în jurul unităților școlare (…) aș vrea să solicit prefecților ca până diseară împreună cu inspectorul general școlar să prezinte o situație cu toate unitățile de învățământ care nu are grup sanitar (…) Totodată, dorim să știm care este situația cu școlile care nu au autorizație în acest moment și care sunt măsurile care pot fi luate”,  a pus Mihai Fifor.

YouTube video

La rândul său, Daniel Breaz, ministrul interimar al Educației a declarat se vor găsi cele mai bune soluții ca școlile să fie pregătite la începutul anului școlar, chiar dacă a rămas o perioada destul de scurtă de timp. Este important ca fiecare școală să poată să atingă standardele necesare, a subliniat ministrul.

„La nivelul județului Alba din punct de vedere al ISU mai sunt în jur de 32 de unități care urmează să fie avizate, 46 au fost deja autorizate, 94 avem neautorizate, iar 46 au deja avizul pentru securitatea la incendiu pentru a putea lucra.

DSP-ul are 60 de unități neautorizate care sunt în diverse stadii de autorizare, au diverse planuri de conformare, iar 439 au fost autorizate.

Singurul liceu la care activitatea nu poate începe activitatea este Liceul Economic Dionisie Pop-Marțian unde se lucrează pe PNDR la momentul de față. Copiii își desfășoară activitatea în spațiu corespunzător, avizat, făă probleme.

În Alba sunt 5 UAT-uri care beneficiază de programul Grupuri școlare, din care unul a renunțat pentru că suprapunea pe AFIR. Sunt diverse proceduri de achiziții, eu cred că se va face treabă. Nu sunt probleme deosebite, suntem în continuare în control, dar treaba este foarte bună”, a precizat Prefectul Emil Hălălai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea