Rămâi conectat

Video

VIDEO/ Stadiul lucrărilor la autostrada A10 Sebeș-Turda, în data de 8 septembrie. Imagini din avion filmate de Asociația Pro Infrastructură

Ziarul Unirea

Publicat

în

O filmare din avion cu autostrada A10 Sebeș – Turda a fost publicată de membrii Asociației Pro Infrastructură (API). Imaginile surprinse la data de 8 septembrie 2015 arată stadiul lucrărilor pe anumite porțiuni și surprind zonele în care construcția avansează.

autostrada sebes-turdaFilmul a fost publicat pe forumul peundemerg.ro, canalul de comunicație al utilizatorilor pasionați de subiecte de infrastructură. Sunt cuprinse cele patru loturi ale autostrăzii A10, începând de la Turda, de la A3 Transilvania, și până la Sebes, acolo unde ar urma să se conecteze cu actuala A1. Filmarea începe cu lotul 4 de lângă Turda și viitoarea intersecție cu A3.

CITEȘTE ȘI: Harababură pe AUTOSTRADA SEBEȘ TURDA: Nu există autorizație de construire pe 66 din cei 70 de km ai autostrăzii, dar constructorii au lucrat deja mai bine de o treime pe anumite loturi

Reamintim că Autostrada Sebeş – Turda are o lungime de 70 de kilometri şi va costa peste jumătate de miliard de euro, proiectul fiind împărţit în patru loturi. Constructorii loturilor 3 şi 4 au fost selectați de CNADNR în aprilie 2014, contractele pentru primele două loturi fiind semnate în noiembrie 2014.

Licitaţia pentru lucrările la lotul 1, de 17 kilometri, a fost câştigată de asocierea Impresa Pizzarotti (Italia) şi SpA & Pomponio Construcţii, care va încasa 541,7 milioane lei fără TVA, iar lucrările pentru lotul 2, de 24,2 kilometri, au fost adjudecate de asocierea Aktor (Grecia) – Euroconstruct Trading 98 pentru 549,3 milioane lei fără TVA.

Acordul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi – Societa Italiana per Condotte d’Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA, iar al patrulea tronson, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct – PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.

Termenul de finalizare al lucrărilor a fost fixat pentru anul 2016. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Video

Video

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea