Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO spectaculos cu autostrada A1 Lugoj-Deva, lotul 4. Ce souție a găsit constructorul pentru alunecarea din Dealul Liliecilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deschiderea lotului 4 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva se mai împiedică într-un ”ciot”, așa-numitul ”Deal al Liliecilor” fiind ultimul obstacol pentru deschiderea circulației pe tronsonul de 22 de kilometri.

Anul trecut în luna octombrie, în ”Dealul Liliecilor” a intervenit o alunecare de teren care i-a dat bătăi de cap suplimentare constructorului român UMB Spedition.

În ciuda ploii din ultimele două săptămâni, ”chinezii” de la UMB au lucrat inclusiv în zona alunecării. Se pare că soluția găsită de constructor este ridicarea unui zid de gabioane în spatele căruia urmează să fie tasat pământul, iar ulterior se vor face scurgeri pentru apă.

În prezent, din cauza ploilor, în ”Dealul Liliecilor” s-a lucrat mai mult la ridicarea gabioanelor, nivelul acestora fiind deja impresionant, la o înălțime de circa 18 metri față de drumul național. Mai nou, accesul în ”Dealul Liliecilor” se face de pe ambele capete, respectiv atât dinspre viaductul de la Bejan, cât și dinspre cel de la Șoimuș.

YouTube video

Potrivit termenului asumat de antreprenorul UMB Spedition, lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva ar urma să fie finalizat la jumătatea lunii august 2019.

Mobilizarea puternică din teren ne face să-i dăm credit constructorului, însă numai timpul va decide dacă acest deal a scăpat sau nu de ”blestemul liliecilor”, adică dacă soluția adoptată de constructor va rezista.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea