Rămâi conectat

Sport

VIDEO: Sebeşul doreşte în 2014 revenirea în elita handbalului *HC Alba Sebeş şi Voinţa Sebeş luptă pentru promovare

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Municipiul Sebeş este recunoscut pe plan sportiv datorită handbalului. De-a lungul vremii Sebeşul a avut echipe tari, atât de băieţi cât şi de fete, iar tradiţia handbalului de performanţă este pe cale să revină în 2014, având în vedere că atât formaţia de fete (HC Alba Sebeş) cât şi cea de bărbaţi (Voinţa Savini Due Sebeş) sunt poziţionate pe locuri care le permit să lupte pentru promovarea în elita handbalului românesc.

Atât echipa feminină cât şi cea masculină sunt antrenate de către Alexandru Weber. După un început mai timid cu HC Alba Sebeş, tânărul tehnician a reuşit să stabilizeze echipa şi să o readucă pe linia de plutire, aflându-se după finalul turului pe poziţia a 4-a, cu 25 de puncte acumlate, 5 mai puţine decât liderul CSM Slatina. Recunoscut pentru disciplina de fier, Weber le-a băgat pe fetele sale în cantonament imediat după terminarea campionatului, iar între Crăciun şi Anul Nou, handbalistele din Sebeş au disputat un turneu amical de 5 stele la Deva, în compania unor formaţii puternice. Încrezător în forţa echipei sale, Alexandru Weber a declarat că va lupta pentru promovare până la ultima minge şi este foarte optimist că acest nucleu format are şanse reale de a îndeplini obiectivul impus de Primăria Municipiului Sebeş şi Consiliul Judeţean Alba.

De partea cealaltă, formaţia de handbal masculin Voinţa Savini Due Sebeş, aflată la prima participare din istorie în Divizia A a avut un tur extraordinar, cu 9 meciuri câştigate, unul pierdut şi un meci terminat la egalitate. Trupa de băieţi din Sebeş ocupă poziţia secundă în clasament şi se află la doar 2 puncte de liderul CSM Oradea (30 de puncte). Încă de la înfiinţarea echipei, Alexandru Weber ne declara că îşi doreşte în principal promovarea handbaliştilor din judeţul Alba, iar după acest parcurs, tehnicianul a demonstrat că handbaliştii judeţului au forţă şi pot reprezenta o putere la nivel naţional.

Mai jos puteţi urmări un material video cu antrenorul celor două echipe de handbal din Sebeş care vorbeşte despre anul 2013, respectiv de planurile pentru anul 2014.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea