VIDEO| Sâmbătă, zi plină pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: Asfaltări în apropie de nodul rutier Teiuș și lucrări la podul de la Sâncrai

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Sâmbătă, zi plină pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2: Asfaltări în apropie de nodul rutier Teiuș și lucrări la podul de la Sâncrai

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, sâmbătă a fost o zi plină, grecii de la Aktor având mobilizați oameni și utilaje pe mai multe porțiuni. În zona Teiuș, nu departe de viitorul nod rutier se asfalta în tandem cu două finisoare, iar o mare parte din porțiunea dintre drumul care duce spre Căpud și linia de cale ferată a ”văzut” primul strat de asfalt. Partea de jos a orașului Teiuș a fost o porțiune foarte dificilă pentru constructor din cauză faptului că pânza de apa freatică era foarte ridicată, în anii trecuți zona fiind celebră pentru numeroasele bălți.

În organizarea de șantier de la Beldiu, grecii de la Aktor dețin suficiente capacități de producție: o stație de betoane, două stații de balast stabilizat (BSC) și trei stații de asfalt care împreună ar avea o capacitate de cel puțin 3000 de tone de asfalt/zi. Până la acest moment pe lotul 2 s-a turnat asfalt pe circa 15 km din cei 24,5 km, iar dacă vremea va fi bună probabil se vor face lucrări de asfaltare până în luna noiembrie.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Tot astăzi, în apropiere de viitorul nod rutier Teiuș, la supratraversarea liniei de cale ferată se lucra la forarea pilonilor, aceasta fiind ultima structura importantă de pe lotul 2 unde nu sunt ridicate grinzile. Deja au fost aduse toate grinzile metalice pentru această structură.

Viitorul pod peste râul Mureș de la Rădești este suprabetonat în totalitate, urmând să se treacă la lucrări de realizare a hidroizolației.

La Sâncrai, echipele de la Retter lucrau la montarea predalelor la podul peste râul Mureș, operațiune care probabil va fi terminată cel târziu până la jumătatea lunii octombrie 2020.

Facebook Twitter Google+ YouTube 

1 comentariu

Ion 4 octombrie 2020 at 6:54

E joc de glezne pentru alegerile generale. Grecii sunt ca grecii, iar guvernantii sunt extrem de slabi/permisivi in a aplica sanctiuni drastice pe contractul in derulare.
ATENTIE! daca Guvernul Romaniei rupe contractul cu grecii din vina dovedita a grecilor (la cata intarziere au nici nu e greu), grecii nu mai pot lua lucrari in UE timp de 3 ani! Aici e marea bataie!!!

Comentariile sunt oprite