Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO| RECORD NEGATIV în Alba, la Bacalaureat: 18 candidați, eliminați pentru fraudă în sesiunea de toamnă. Un candidat vrea să conteste decizia în Instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un record care nu este de lăudat s-a înregistrat în acest an la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, unde 18 elevi din județul nostru au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Acești candidați provin din centrele de examinare din Alba Iulia, Aiud și Câmpeni.

Un candidat a ales să acționeze în Instanță în urma deciziei de a fi eliminat din examen, șansele sale de reușită fiind mici, a comentat Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct din cadrul IȘJ Alba

,,În total s-au depus 170 de contestatii. Cele mai multe s-au depus la matematică, 39 și la română, 26. Rata de promovabilitate este de 33,27%, cu două procente mai mare decât cea de pe țară.

Asta e, în sesiunea de toamnă vin cei care nu au promovat, din alte serii. Cei care au învățat au luat Bacalaureatul, cei care nu au învățat, din păcate nu l-au luat. Tot din păcate am avut 18 eliminați, record de eliminați din acestă sesiune. Am avut de la Aiud, de la Alba Iulia și din Câmpeni.

La Câmpeni am avut majoritatea celor eliminați, toți având sisteme video performante. Un elev a solicitat o copie după procesul verbal de eliminare, pentru că a fost eliminat chiar la finalul probei, la ultima probă. Era printre ultimii 3 elevi care trebuiau să iasă din sală, când Președintele Comisiei i-a văzut casca în ureche. I-a spus să își scoată cască, iar acesta a rupt-o la fugă. În sala respectivă este înregistrare audio-video, cei de acolo au făcut proces verbal, l-au semnat și acum acesta a venit pentru el, pe care i-l vom da.

Acesta a spus că va acționa în Instanță, e dreptul lui, dar după părerea mea, nu are nici o șansă de câștig,″ a declarat Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct din cadrul IȘJ Alba, pentru ziarulunirea.ro.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea