Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Protest la Cluj Napoca împotriva chiriilor enorme din oraș: „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
VIDEO| Protest la Cluj Napoca împotriva chiriilor enorme din oraș: „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”

Locuitorii din Cluj-Napoca au ieșit în stradă, marți seară, pentru a protesta împotriva prețurilor prea mari ale chiriilor și în semn de solidaritate cu persoanele care au fost evacuate forțat.Peste 100 de persoane au protestat, față de chiriile prea mari din Cluj-Napoca și față de evacuările forțate, în cadrul unui marș prin centrul orașului, unde au scandat „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”.

Participanții la marș s-au adunat, marți, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum „Case decente”, „Case pentru oameni, nu pentru profit”, „Cluj fără rasism”, „Oraș universitar, îți lasă un gust amar”, „Vrem să fim mutați în oraș”, „Solidaritate între evacuați și chiriași”, „Opriți evacuările forțate”, „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”, „Orașul este al tuturor, locuirea este un drept, nu un privilegiu”.

Ei au scandat „Vrem oraș de locuit nu pentru profit”, „Solidaritate”, „Solidari suntem mai tari”, „Locuințe sociale, nu afaceri imobiliare”, „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”, „Boc, pune casele la loc”.
Potrivit manifestanților, o soluție la chiriile mari ar fi înghețarea acestora după modelul practicat în Berlin și Barcelona

https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/1025949747797467/

„17 decembrie este Ziua Împotriva Evacuărilor, astfel că a venit timpul ca, împreună, evacuați și chiriași, să ne cerem drepturile în Cluj-Napoca, orașul chiriilor nebune. Trebuie să ne arătăm solidari împotriva chiriilor prea mari. De asemenea, comemorăm și 9 ani de la mutarea forțată a 350 persoane de etnie romă de pe strada Coastei în proximitatea rampelor de deșeuri ale municipiului Cluj-Napoca”, a spus unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, o soluție la chiriile mari din Cluj-Napoca ar fi înghețarea acestora printr-o decizie a Consiliului Local, după modelul practicat în Berlin și Barcelona, sau supraimpozitarea proprietarilor și a dezvoltatorilor imobiliari care închiriază mai multe apartamente.

Marșul pentru Drepturile Chiriașilor și Împotriva Evacuărilor s-a desfășurat pe traseul Bulevardul Eroilor-Piața Avram Iancu-Bulevardul 21 Decembrie-Prefectura Cluj-Piața Unirii-strada Memorandumului-strada Moților.

În fața Primăriei Cluj-Napoca a avut loc lansarea „Cărămida. Ziarul dreptății locative”, iar cei prezenți au interpretat „Colinda solidarității”.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea