Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Primul incident electoral sesizat la BEJ de PNL Alba. “Președinta unei secții de votare din Arieșeni îndeamnă alegătorii să nu voteze”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții USL Alba acuză numeroase nereguli privind desfășurarea votului la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Aceștia au declarat că este vorba despre 12 localități din județul Alba în care primarii PDL și apropiați ai acestora ar face presiuni  asupra alegătorilor pentru ca aceștia să nu se prezinte la vot.

Metoda cea mai folosita ar fi, potrivit USL-iștilor, condiționarea acordării de ajutoare sociale.

Un exemplu concret, sesizat în această dimineață la Biroul Electoral Județean de către liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, este cazul secției de votare nr. 192 din Arieșeni, unde președintele acestei secții de votare, Alina Pantea, fiica fostului candidat PDL pentru funcția de primar al comunei Arieșeni, Gheorghe Pantea, “se implică în această campanie electorală punând presiune și îndemnând cetățenii să nu voteze”, se arată în sesizarea către BEJ Alba.

Deasemenea, în documentul înaintat la BEJ se solicită dispunerea măsurilor legale ce se impun pentru ca votul să se desfășoare în condițiile precizate de legile în vigoare.

Pe surse, un alt caz de neregulă privind procesul electoral ar fi tot în munții Apuseni, unde în zona comunei Horea, șeful Ocolului Silvic, Felician Petrușe, ar amenința alegătorii că dacă vor merge la vot nu vor mai primi lemne.

Purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Nicolae Mărginean, a făcut câteva declarații legate de incidentele electorale, pentru ziarulunirea.ro.

UPDATE: Biroul Electoral Judeţean Alba a transmis un avertisment  preşedintelui secţiei, Alina Pantea, în urma sesizării făcute de PNL Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea