VIDEO: Potrivit deputatului PNL Florin Roman, Comisia de dialog social de la Prefectură, pe tema închiderii școlilor, a fost ”o șezătoare în familia social-democrată” iar Dănuț Hălălai este ”un amărât de prefect”

Deputatul PNL Florin Roman și-a exprimat, vineri, nemulțumirea față de modul în care a fost organizată de Prefectura Alba Comisia de dialog social care, pe ordinea de zi a avut și controversatul subiect privind închiderea unor școli din județ. Între neregulile reclamate au fost programarea întâlnirii într-o zi în care majoritatea primarilor erau plecați la o ședință a Asociației Comunelor din România, dar și faptul că, ”în premieră” – spune liberalul – parlamentarii de Alba nu au fost invitați să participe.

ELIT

Din aceste motive, Roman a reluat discursul dur pe care l-a avut de fiecare dată pe tema închiderii și comasării unităților de învățământ, incluzându-l și pe prefectul Dănuț Hălălai despre care a spus că a organizat ”o șezătoare în familia social-democrată”, că ”este doar un amărât de prefect” și că speră ca până la sfârșitul mandatului să învețe că el este subordonat Parlamentului și nu invers:

”După ce a mințit două luni de zile că nu se închide nicio școală în Alba, miercuri, o zi în care primarii din județ erau prezenți la Asociația Comunelor din România, la întâlnirea cu premierul Dăncilă, domnuol prefect al județului Alba organizează un simulacru de discuție, o comisie de dialog social la care, prima dată de când sunt parlamentar, nu sunt invitați parlamentarii, a fost o șezătoare în familia social-democrată, și acolo s-au discutat lucruri destul de interesante, ce țin în primul rând de partea de legislativ. Dar domnul Hălălai sper că până își termină mandatul să înțeleagă că este un amărât de prefect în județul Alba, adică este un reprezentant al Guvernului în teritoriu, iar Guvernul din care dânsul face parte și este un copil de clasa a II-a, a III-a din punctul de vedere al organigramei, se supune Parlamentului…”

Florin Roman a mai declarat că modificările din rețeaua de învățământ din județ sunt făcute pe criterii politice, deoarece 41 din cele 44 de unități de învățământ care vor fi închise se află pe raza administrativă a unor comune conduse de primari liberali, celelalte 3 fiind arondate unor primarii conduse de PSD și UDMR și i-a soicitat din nou Marcelei Dărămuș, inspectorul școlar general, să demisioneze din funcția pe care o deține.

”O aștept pe tovarășa Dărămuș în campania electorală. O voi însoți peste tot, să le spun oamenilor cine este această Ileana Cosânzeana a Ciumei Roșii de la Inspectoratul Școlar Județean Alba”, a încheiat deputatul. (vezi integral declarația pe această temă în video de mai sus)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Marius 24 februarie 2018 at 12:31

La Oiejdea, scoala cu predare in limba maghiara ramane sa functioneze cu 2 elevi, iar gradinita din Galda de Sus se desfiinteaza. Este incredibil cum ne batem joc de propriul nostru popor. Asa promoveaxa PSD Romania !

ELENA 27 februarie 2018 at 14:52

Îl salut cu respect pe domnul deputat PNL, Florin Roman, și apreciez totodată implicarea Domniei Sale în multe domenii, după cum apreciez și „bagajul” inepuizabil de cunoștințe/informații, pe care le deține în ce privește organigrama la diferite niveluri, precum și multitudinea figurilor de stil care îi „îmbogățesc” vocabularul.
Îmi permit, totuși, din postura unui simplu cetățean, să evidențiez câteva aspecte:
* lipsa totală de respect față de semenii săi(se vorbea oare de caracter?!)și, în speță, față de o anumită Doamnă, fapt ce s-a făcut remarcat în majoritatea articolelor și a aparițiilor sale în mass-media. Oare chiar nu s-a sesizat nici o realizare, nici un merit al Doamnei de când se află în fruntea ISJ Alba? Deja se simte o oarecare nuanță personală!!!!
* intransigența cu care utilizează numeroase și neortodoxe apelative, care nu îi fac cinste (se vorbea oare de caracter?!), deși le enumeră pe un ton calm, calculat, încercând să ne convingă de…ceva. De ce? Pe mine (și pe multe alte persoane) m-a convins: vocabularul activ, uzual al Domniei Sale abundă în astfel de „perle”!
* faptul că surprinde cele mai mici abateri de la normele de exprimare corectă în limba română, ar trebui să denote un fin cunoscător al acestora. Și atunci, mă întreb: cât și pe unde „a cotrobăit” după cuvântul „câteori” șidupă expresia „școli abuzive”?
În concluzie: „Toți greșim, în multe feluri. Dacă nu greșește cineva în vorbire, este un om desăvârșit…”(Iacov 3:2a). Tindem cu toții spre desăvârșire și e un lucru bun, dar nu cred că am ajuns vreunul dintre noi. Sau???
Vă îndemn, domnule deputat, să nu ne transformăm în hiene(mamifer care omoară orice animal fără apărare sau își potolește foamea cu unul găsit întâmplător), ci să ne păstrăm demnitatea de om(ființă superioară, coroana creației Lui Dumnezeu).

petrum 27 februarie 2018 at 19:02

Nu ştiu cine-l ascultă pe acest „ogar” al politicii judetului nostru care niciodată nu o să se ridice la statutul de „ciobănesc”.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...