Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Potrivit deputatului PNL Florin Roman, Comisia de dialog social de la Prefectură, pe tema închiderii școlilor, a fost ”o șezătoare în familia social-democrată” iar Dănuț Hălălai este ”un amărât de prefect”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Florin Roman și-a exprimat, vineri, nemulțumirea față de modul în care a fost organizată de Prefectura Alba Comisia de dialog social care, pe ordinea de zi a avut și controversatul subiect privind închiderea unor școli din județ. Între neregulile reclamate au fost programarea întâlnirii într-o zi în care majoritatea primarilor erau plecați la o ședință a Asociației Comunelor din România, dar și faptul că, ”în premieră” – spune liberalul – parlamentarii de Alba nu au fost invitați să participe.

Din aceste motive, Roman a reluat discursul dur pe care l-a avut de fiecare dată pe tema închiderii și comasării unităților de învățământ, incluzându-l și pe prefectul Dănuț Hălălai despre care a spus că a organizat ”o șezătoare în familia social-democrată”, că ”este doar un amărât de prefect” și că speră ca până la sfârșitul mandatului să învețe că el este subordonat Parlamentului și nu invers:

”După ce a mințit două luni de zile că nu se închide nicio școală în Alba, miercuri, o zi în care primarii din județ erau prezenți la Asociația Comunelor din România, la întâlnirea cu premierul Dăncilă, domnuol prefect al județului Alba organizează un simulacru de discuție, o comisie de dialog social la care, prima dată de când sunt parlamentar, nu sunt invitați parlamentarii, a fost o șezătoare în familia social-democrată, și acolo s-au discutat lucruri destul de interesante, ce țin în primul rând de partea de legislativ. Dar domnul Hălălai sper că până își termină mandatul să înțeleagă că este un amărât de prefect în județul Alba, adică este un reprezentant al Guvernului în teritoriu, iar Guvernul din care dânsul face parte și este un copil de clasa a II-a, a III-a din punctul de vedere al organigramei, se supune Parlamentului…”

YouTube video

Florin Roman a mai declarat că modificările din rețeaua de învățământ din județ sunt făcute pe criterii politice, deoarece 41 din cele 44 de unități de învățământ care vor fi închise se află pe raza administrativă a unor comune conduse de primari liberali, celelalte 3 fiind arondate unor primarii conduse de PSD și UDMR și i-a soicitat din nou Marcelei Dărămuș, inspectorul școlar general, să demisioneze din funcția pe care o deține.

”O aștept pe tovarășa Dărămuș în campania electorală. O voi însoți peste tot, să le spun oamenilor cine este această Ileana Cosânzeana a Ciumei Roșii de la Inspectoratul Școlar Județean Alba”, a încheiat deputatul. (vezi integral declarația pe această temă în video de mai sus)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea