VIDEO| Podul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, la ultima PILĂ! Stadiul lucrărilor

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Podul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, la ultima PILĂ! Stadiul lucrărilor • Locuitorii din Șeușa, Ciugud şi Limba vor scurta drumul spre Alba Iulia cu circa 7 km

Lucrările la viitorul pod peste râul Mureș care va lega comuna Ciugud de Alba Iulia sunt în grafic. La ora actuală au fost realizate 2 culeei și 2 pile și mai trebuie forată doar ultima pilă.

Valoare totată a investiției este de 13.192.722 de lei fără TVA , iar lucrarea este executată de S.C. Elis Pavaje împreună cu firma subcontractată Dacia Faber SRL. Podul va înlocui practic puntea pietonală de la Șeușa. În cadrul aceluiași contract este prevăzută și modernizarea unor drumuri de acces în comuna Ciugud. Construirea podului și drumurilor de acces în comuna Ciugud va duce, în primul rând, la crearea unei rute facile de transport către municipiul Alba Iulia și către principala rută de transport terestru, dar vor constribui de asemenea și la creșterea mobilității locuitorilor din zonă, îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și persoane, condiții sociale normale pentru locuitorii comunităților locale etc.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Proiectul cuprinde două sectoare de drum și podul care va avea o lungime de 133,90 m. Drumul de acces DC 307 tronson I în lungime de 1187 m, cu acces din Șeusa este la faza de balast. S-a realizat stratul de fundație din balast, la 30 cm. grosime pe zona de la km 0+025 la km 0+950. La fel, drumul de acces din zona industrială DC 307, tronson II, lungimea totala 454 m, de la racordul cu drumul județea DJ 107 C și până la km 0+350 este realizat stratul de fundatie din balast.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Lungimea totală a a drumului de acces DC 307 este de 1790,21 m., tronson I si II, și va avea 2 benzi de circulație, pe o lățime totala de 5,50 m, cu 2×0,75 m acostamente.

S-au montat podețele metalice tip HCPA 40 din sensul giratoriu nou de la Șeusa și se lucrează la execuția umpluturilor de balast compactat în straturi successive de 30 cm.

Podul peste râul Mureș are lungime totala de 133,90 m și va avea o lățime de 11,30 m ( 2×3,75 m carosabil + 2×1,90 m trotuar). Este format din 4 deschideri de 30 m fiecare și are o structură pe grinzi prefabricate din beton armat precomprimat cu armătură. Grinzile au o lungime de 30 m si o inaltime de 1,60m.

La momentul actual sunt realizate fundațiile și structura la cele 2 culeei.

La culeea 1,  pe partea dinspre Alba Iulia, de pe malul drept, se armează și se betonează bancheta pe care se montează grinzile.

La culeea 2, de pe malul stânga, pe partea cu Șeusa, este realizată structura din beton armat în totalitate.

Pilele 2 și 3 au fost executate, practic sunt finalizate, deci sunt gata pentru montarea grinzilor prefabricate din beton armat precomprimat, așa cum se poate observa din imaginile video. Urmează să mai fie forată și realizată pila 1.

Ridicarea și montarea grinzilor este programată pentru finalul lunii august 2020. S-au aprovizionat predalele din beton armat prefabricat pentru cele 2 deschideri și se lucrează la realizarea accesului necesar pentru macaralele de mare tonaj, de circa 350 tone, care vor ridica grinzile.

Prin realizarea acestui pod peste râul Mureș, locuitorii din Șeușa, Ciugud şi Limba vor scurta drumul dintre satele lor și Alba Iulia cu circa 7 km., pe DJ 107C fiind prevăzută și o investiție a Consiliului Județean Alba.

2 Comentarii

toma 6 august 2020 at 9:08

Chiar nu se poate face un drum drept si un canal de scurgere drept, paralel cu drumul din sat pana la Mures, mai ales că spatiul permite asa ceva ? Trebuie sa fie ca pi.a.ul boului ?

Velu 8 august 2020 at 22:59

Fix la asta m-am gandit si eu. Cat de beat era buldozeristul ala cand a „trasat” drumul?

Comentariile sunt oprite