Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Pod nou peste râul Tarnava, la Crăciunelu de Jos: Se ridică grinzile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul din cele mai importante proiecte pentru comuna Crăciunelu de Jos este construcția podului din beton armat peste râul Târnava, pod care îl va înlocui pe cel vechi construit din lemn. Podul va lega un număr de 35 de gospodării de corpul comunei și va ajuta la exploatarea a peste 600 de hectare de teren agricol, aflate dincolo de râul Târnava. Proiectul este în execuție, fiind finanțat prin fonduri guvernamentale disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Am început construirea acestui pod peste Râul Târnava cu 3-4 ani în urmă. Este un pod de o necesitate deosebită pentru că face legătura între localitate și terenurile care sunt în partea cealaltă a Râului Târnava, respectiv circa 600 de hectare de teren pe care le deservesc unitățile din împrejurimi. De asemenea avem un număr de 35 de gospodării care trăiesc și locuiesc în acea parte a satului. Cu ani în urmă a fost construit un pod din lemn care, acum, într-adevăr se află într-o stare de deteriorare avansată și sperăm ca în cel mai scurt timp, podul pe care îl construim acum, să ne deservească locuitorii din comuna noastră și nu numai”.

YouTube video

„Valoare investiției este de circa 37 de miliarde, bani vechi, sume care au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltate, nu am avut nicio problemă cu finanțarea, deci este un program care, zic eu, s-a derulat bine și sperăm ca până la finele anului să încheiem această lucrare”, a mai spus primarul.

„Aș dori să vă spun că atunci când lucrarea a fost scoasă la licitație a fost câștigată licitația de către o firmă care, ulterior, datorită problemelor cu care s-a confruntat, nu a reușit să mai facă față cheltuielilor, zic ei, și ca urmare au renunțat la contractul de execuție. S-a intervenit pe lângă o firmă, care a subcontractat firma mamă, cum s-ar spune, și ei ne execută această lucrare. Este o firmă serioasă, este o firma care, zic eu, ne va ajuta să terminăm în timp util această lucrare de investiție”, a declarat Lenuța Bubur, primarul Crăciunelului de Jos

Întrebată când se va finaliza montajul grinzilor, dar și întregul proiect, aceasta a spus că „astăzi în jurul orei 15:00 sperăm să fie terminate montajul grinzilor, grinzile au fost aduse de la firma Prebet din Aiud și s-a lucrat foarte bine. S-a adus macaraua, utilajele necesare, trailerele, tot ce este nevoie pentru executarea acestei lucrări. Noi sperăm că până la sfârșitul anului să fie încheiate toate lucrările de la pod și să circulăm pe pod”.

Pentru construcția podului au fost folosite 32 de grinzi de la Prebet, 16 L de 21 de metri lungime și 16 L de 26 de metri lungime. Podul peste Târnava va avea o lungime de 100 de metri, va avea carosabil cu dublu sens și trotuare pentru pietoni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea