VIDEO| Pescarii au acum voie să socializeze: Recomandări de la AJVPS Alba pentru cei care vor să meargă la pescuit

AJVPS Alba vine în ajutorul pescarilor din județ și nu numai cu câteva precizări despre noile reguli pe care cei care merg la pescuit trebuie să le respecte în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, Ministerul Agriculturii a adus modificări regulalementului pentru pescuitul recreativ, la doar două zile după ce acesta a fost publicat în Monitorul Oficial. Regulile au fost relaxate pentru a permite pescarilor să socializeze, vor trebui să respecte însă regulile stabilite de administratorii locurilor de pescuit.

ELIT

Tudose Alin Flaviu, vicepreședintele AJVPS Alba, a precizat pentru ziarulunirea.ro că administratorii locațiilor private de pescuit vor fi obligați să măsoare temperatura pescarilor la intrarea pe locație sau la începutul zilei de pescuit: ”Este o măsură ușor de îndeplinit pe locații private, dar imposibil de îndeplinit pe apele publice, pentru că numai AJVPS Alba gestionează peste 115 km de Mureș, nu mai vorbim de afluenți, de lacuri.”

Mihail David - 2020

Referitor la cotizația pe anul 2020, vicepreședintele AJVPS Alba informează că cotizația întreagă pentru adulți este în valoare de 150 de lei. Pensionarii peste 65 de ani, elevii și studenții beneficiază de o reducere de 50%, cotizația anuală fiind de 75 de lei. Pensionarii peste 75 de ani și copiii sub 14 ani beneficiază de o reducere de 75%, cotizația pentru ei fiind de 38 de lei. Pentru persoanele peste 80 de ani, cotizația este zero.

În județul Alba, apele sunt administrate în totalitate de AJVPS Alba. Prin urmare pentru a putea practica pescuitul recreativ în mod legal, pescarii trebuie să își vizeze permisele și să își reînnoiască calitatea de membru pe anul 2020 prin achitarea cotizației, pentru a se bucura de partide liniștite, fără stres.

„S-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării. Administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul de pescuit. S-au scos acele articole referitoare la evitarea socializării cu alți pescari, purtarea măștii până la accesul în perimetrul locului de pescuit”, a spus ministrul.

De asemenea, s-a eliminat păstrarea distanți de minimum 1,5 metri între perscarii recreativi și evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari recreativi participanți în aceeași zonă de pescuit, a adăugat Oros.

„A rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să-și stabilească prin regulament care sunt regulile în interior”, a mai spus ministrul.

El a precizat că noua formă a ordinului a fost trimisă la Ministerul Sănătății.

În varianta inițială, se preciza că pescarii trebuie să păstreze o distanță de 10 metri între ei, nu au voie să socializeze, să facă grătar sau să consume băuturi alcoolice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...