Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba: 3 persoane reținute pentru tăiere fără drept de arbori. Polițiștii a indisponibilizat 9.000 de lei, peste 90 de mc cherestea și un autocamion

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei persoane bănuite de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual au fost reținute de către polițiștii din Alba. Forțele de ordine au indentificat și indisponibilizat documente, suma de 9.000 de lei, 92,67 metri cubi de cherestea, 62,4 metri cubi de lemn rotund și un autocamion.

La data de 21 decembrie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de 3 persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 51 de ani, care sunt bănuite de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada martie – septembrie 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier naţional.

YouTube video

Pentru a da o aparență de legalitate transporturilor de material lemnos efectuate, reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, documente de însoțire sau ar fi întocmit documente de însoțire pe care erau menționate cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat și comercializat spre diverse societăți comerciale și persoane fizice, de cele mai multe ori fără fie însoțit de documente justificative.

Polițiștii au efectuat 23 de percheziții (toate în județul Alba, pe raza comunelor Albac și Horea), la sediile a trei societăți comerciale, la punctele de lucru ale acestora și la persoanele vizate de anchetă, de unde au ridicat documente contabile și înscrisuri legate de activitățile comerciale.

De asemenea, a fost indisponibilizată suma de 9.000 de lei, 92,67 metri cubi de cherestea, 62,4 metri cubi lemn rotund și un autocamion.

La trei dintre locațiile percheziționate au fost identificate cantități însemnate de material lemnos a cărei inventariere este în curs de desfășurare.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost conduse și audiate 13 persoane.

În cursul zilei de azi, 22 decembrie, cele 3 persoane reținute vor fi prezentate în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea