Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO: Percheziții BCCO Alba Iulia, la Sibiu – 6 persoane reținute pentru înșelăciune, șantaj și cămătărie

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Șase dintre sibienii aduși astăzi la sediul DIICOT Alba Iulia, după perchezițiile din această dimineață, au fost reținuți după mai multe ore de audieri iar pentru alte cinci persoane a fost dispusă măsura de a nu părăsi țara. Între cei duși în arest se află și un notar public. Aceștia sunt acuzați de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, șantaj, cămătărie și spălare de bani. (VEZI: DIICOT și BCCO Alba Iulia au sistat ”afacerile” cămătarilor din Sibiu – printre învinuiți, doi notari și un funcționar public)

În cauza au fost efectuate 19 percheziții domiciliare pe raza municipiului Sibiu și în comuna Șelimbăr, la sediul unei societăți comerciale, precum și la biroul unui notar. S-au confiscat aproximativ 60.000 de euro, 7 maşini de lux şi cantităţi însemnate de aur, în vederea recuperării prejudiciului.

Un număr de 15 persoane din Sibiu, despre care s-a stabilit în urma cercetărilor că au creat un prejudiciu părților vătămate de peste 1.000.000 de euro, au fost aduse astăzi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. Un alt învinuit va fi audiat de către procurori în această noapte, acesta urmând să fie adus la Alba Iulia de la un penitenciar din sudul României. Alt învinuit nu a fost găsit, fiind plecat în străinătate iar angajata de la OCPI Sibiu va fi cercetată în libertate, deoarece are un copil mic, pe care îl alăptează (aceasta este soţia unuia dintre membrii grupării care făceau presiuni şi şantajau victimele).

Procurorii au identificat 15 părți vătămate, pe care învinuiții le-au împrumutat cu sume de bani în valutaă, pentru care au solicitat și încasat dobânzi săptămânale sau lunare de 10-50%. Pentru a-și asigura recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii grupării au obligat părțile vătămate să constituie garanții imobiliare, actele fiind întocmite în majoritatea cazurilor la biroul notarial al unuia dintre învinuiți, la solicitarea și conform indicațiilor membrilor grupării și cu sprijinul angajatei din cadrul OCPI Sibiu, care asigura în mod preferențial obținerea certificatelor de carte funciară. Notarul primea comisioane substanțiale, în schimbul sprijinului acordat membrilor grupării la înselarea părților vătămate, cu ocazia semnării contractelor de împrumut.

Potrivit șefului BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, în contractele de vânzare-cumpărare pentru locuințe, imobile sau terenuri, erau trecute sumele nereale, respectiv sumele împrumutate plus dobânzile pe care le percepeau iar ulterior, de la sume de 3.000 – 4.000 de euro se ajungea ca partea vătămată să fie obligată să restituie sume foarte mari, de sute de mii de euro. Banii proveniți din infracțiuni erau reinvestiți în afaceri aparent licite sau în achiziționarea de imobile.

Cele șase persoane reținute de procurorii DIICOT Alba Iulia vor fi prezentate Curții de Apel Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea