VIDEO: Parlamentarii PNL Alba se implică în atragerea de finanțări pentru obiective din județ

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a anunțat, într-o conferință de presă, că parlamentarii liberali din județ vor propune câteva amendamente la Legea Bugetului 2017, pentru a atrage fonduri de finanțare a unor obiective importante:

florin roman1. Prin derogare de la prevederile art.20 alin (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014  precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, cu modificările și completările ulterioare, propunem ca finanțarea sistemului de protecție a copilului și a centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap să fie asigurat în procent de 100% din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată.
Autorii amendamentului: Florin-Claudiu ROMAN; Corneliu OLAR; Claudiu-Vasile RĂCUCI; Sorin-Ioan BUMB; Alexandru PEREŞ; Grupul parlamentar PNL

ELIT

Sursa de finanţare: Sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor

2. Se propune alocarea sumei de 5.200 mii lei pentru finanțarea obiectivului ”AMENAJARE ANSAMBLUL CÂMPIA LIBERTĂŢII ŞI IMPREJMUIRE”
Autorii amendamentului: Florin-Claudiu ROMAN; Corneliu OLAR; Claudiu-Vasile RĂCUCI; Sorin-Ioan BUMB; Alexandru PEREŞ; Grupul parlamentar PNL

3. Se propune alocarea sumei de 19.369 mii lei pentru finanțarea obiectivului  „Reabilitare și refuncționalizare Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii Alba Iulia – MUZEUL NAŢIONAL AL UNIRII”. Autorii amendamentului: Florin-Claudiu ROMAN; Corneliu OLAR; Claudiu-Vasile RĂCUCI; Sorin-Ioan BUMB; Alexandru PEREŞ; Grupul parlamentar PNL.

”Muzeului Național al Unirii Alba Iulia face parte din patrimoniul național înscris în Lista Monumetelor Istorice. Aniversarea Zilei Naţionale a României este un moment de excepţie în afirmarea identităţii și tradiţiilor naţionale, cu atat mai mult cu cat in anul 2018 se sărbătoresc 100 ani de la Marea Unire. Având în vedere că Marea Unire reprezintă apogeul unei istorii milenare, Centenarul acestui eveniment trebuie să aducă o conștientizare a eforturilor, sacrificiilor și talentului pus la temelia construcției naționale de către cetățeni români, Muzeul National al Unirii si Sala Unirii Alba Iulia, făcând parte din același circuit muzeal, care va fi polul central al manifestărilor organizate în anul 2018 pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Menționăm că pentru finanțarea obiectivului „Reabilitare și refuncționalizare Muzeul Național al Unirii și Sala Unirii Alba Iulia- SALA UNIRII”, Județul Alba a încheiat în anul 2016 Contractul de finanțare nr.438/30.08.2016/ 15859/12.09.2016 pentru Programul național de dezvoltare locală, Subprogramul Infrastructură la nivel județean în sumă totală de 9.965.000 lei”, se precizează în motivația amendamentului.

4. Alocarea sumei de 10.000 mii lei pentru finanțarea obiectivului  „Amenajare bază de tratament şi agrement Ocna Mureş”.
Autorii amendamentului: Florin-Claudiu ROMAN; Corneliu OLAR; Claudiu-Vasile RĂCUCI; Sorin-Ioan BUMB; Alexandru PEREŞ;
Grupul parlamentar PNL.

”În cadrul programelor de creștere a atractivității turistice și de agrement a teritoriilor urbane Județul Alba a stabilit inițierea și susținerea de proiecte pentru modernizarea și dotarea salinelor terapeutice Ocnele Sarate respectiv modernizarea si dotarea statiunii balneare Ocna Mureș. Având în vedere calitatea deosebită a apelor care se află pe locul vechii saline, construirea acestui complex ar contribui la dezvoltarea și revigorarea economică a  zonei Ocna Mureș prin dezvoltarea pe orizontala a tuturor ramurilor economice conexe cu turismul de tratament precum și la revenirea la  statutul pe care orașul l-a avut în trecut acela de stațiune balneo- climaterică. Conform centralizatorului de lucrări pentru obiectivul menționat mai sus valoarea fără TVA este de 27.976,84 mii lei”, se precizează în explicații.

Potrivit deputatului Florin Roman, proiectul de Buget va fi trimis la Parlament până în 25 ianuarie, iar după formalitățile de depunere a amendamentelor și perioada de dezbateri, cel mai târziu până pe data de 1 februarie se va supune la vot astfel încât în primele zile ale lunii viitoare să poată fi publicat în Monitorul oficial.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

1 19 ianuarie 2017 at 18:24

Daca amendamentele vin de la un „economist” care a absolvit Universitatea 1 Decembrie 1918 in SAPTE ani de zile si nu a profesat niciodata este clar ce valoare au spusele acestui IMPOSTOR cu aere de mare intelectual cu privire la BUGET !

gheorghe 20 ianuarie 2017 at 8:31

mergeti mai liberalilor acasa. oricum nu va baga nimeni in seama. Voi cu 19% ce puteti voi face in Parlament. Voi marele partid liberal care ati coborat sub 20%. ati distrus PDL-ul si acum impreuna sunteti un partid de buzunar.

ionel pdl-istul 20 ianuarie 2017 at 8:34

gargara goala liberalilor. voi ati distrus tara cu Ciolosul vostru. Ne-ati vandut la straini si acum veniti sa spuneti ca ve-ti face nu stiu ce. mergeti frumos la Registrul partidelor politice si faceti o cerere de radiere a celui mai falimentar partid din Romania (PNL). Jos PNL-ul. Jos Florin Roman. Jos cu pensionarul Peres. Jos cu drujbistul Olar. Hai pa.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...