Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| O tânără a deschis într-o comună din Alba o fabrică de sucuri naturale la cele mai înalte standarde! O parte din producție va fi donată copiilor și vârstnicilor din localitate

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O tânără a deschis într-o comună din Alba o fabrică de sucuri naturale la cele mai înalte standarde! O parte din producție va fi donată copiilor și vârstnicilor din localitate

În comuna Gârbova din județul Alba, o tânără a reușit să transforme o idee îndrăzneață în realitate. Liana Lucan, în vârstă de 27 de ani, a deschis o fabrică de sucuri naturale în comuna natală, aducând un nou factor de prosperitate într-o zonă unde oamenii se bazează preponderent pe agricultură pentru a-și asigura traiul de zi cu zi.

Povestea începe cu o idee simplă, dar ambițioasă: să producă sucuri naturale de calitate superioară, valorificând resursele locale și sprijinind totodată comunitatea. Liana Lucan a demarat afacerea cu finanțare din fonduri europene, totalizând 200.000 de euro, completată de o contribuție proprie de 130.000 de lei. Cu aceste resurse, a reușit să construiască o fabrică modernă, echipată cu tehnologie de ultimă generație.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Fabrica de sucuri naturale a tinerei are în prezent 7 angajați din Gârbova, oferindu-le oportunitatea de a lucra în comunitatea lor și evitând lunga navetă către orașe mai mari. Acesta este un aspect important al viziunii ei pentru afacere: să aducă locuri de muncă noi și să sprijine fermierii locali, adăugând o verigă importantă în valorificarea producției agricole, una care cam lipsește din România, și anume procesarea! Prin procesare, materiile prime sunt calorificate superior în produse care aduc mai multe beneficii.

Pornind de la valorificarea merelor prin producerea sucului de mere, în viitorul apropiat, Liana Lucan intenționează să producă sucuri de cătină, struguri și alte fructe locale. Un aspect prietenos cu mediul al afacerii este ambalarea produselor în sticle de sticlă returnabile. Fabrica primește sticlele goale de la restaurantele partenere, le curăță și le reumple cu sucuri proaspete, reducând astfel impactul asupra mediului și promovând sustenabilitatea. De altfel, recipientele de sticlă sunt cele mai sigure pentru păstrarea calității produselor. Sucurile sunt pasteurizate, astfel încât să păstreze aroma și valoarea nutrițională a fructelor pe termen lung.

YouTube video

Pe lângă eforturile de extindere și dezvoltare a afacerii sale, Liana Lucan practică principiul responsabilității față de comunitate. Ea a anunțat că va dona sucuri pentru Centrul de Îngrijire și Asistenţă din Gârbova, precum și pentru școlile și grădinițele din comună.

Deși prețurile produselor nu au fost încă stabilite, antreprenoarea și echipa sa intenționează să mențină produsele la prețuri accesibile pentru toată lumea. Fabrica va vinde sucurile atât către restaurante, cât și direct către doritorii care vor vizita fabrica.

Pe viitor, Liana Lucan are în plan să dezvolte și o gamă de pireuri de fructe pentru copii, ambalate în recipiente mici și convenabile. Aceste pireuri se vor adresa în primul rând copiiilor, dar sunt potrivite și pentru adulți, oferind o opțiune sănătoasă pentru gustările de zi cu zi sau pentru activități fizice.

Iulian URSALEȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea