Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Nicolae Ciucă și sindicatele din învățământ, într-un joc ”de-a șoarecele și pisica” : ”Odată ce avem răspunsul scris din partea dumnealor legat de revenirea la clasă a tuturor dascălilor, vom adopta OUG”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

VIDEO| Nicolae Ciucă și sindicatele din învățământ, într-un joc ”de-a șoarecele și pisica” : ”Odată ce avem răspunsul scris din partea dumnealor legat de revenirea la clasă a tuturor dascălilor, vom adopta OUG”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat de la Palatul Victoria că în acord cu sindicatele, imediat cu primesc scris de la acestea acordul ca profesorii să se întoarcă la clase, vor aproba ordonanța de urgență cu „elementele de conținut așa cum au fost ele agreate cu sindicatele”, fără să le enumere sau să dea exemple.

Declarații Nicolae Ciucă, după acordul cu sindicatele:
Astăzi, pe baza discuțiilor și angajamentelor tuturor părților implicate, am decis, la nivelul coaliției și în deplin consens cu liderii de sindicat ca, odată ce avem răspunsul scris din partea dumnealor legat de revenirea la clasă a tuturor dascălilor, vom adopta și ne vom ține de cuvânt – cum am făcut și până acum – prin adoptarea OUG cu elementele de conținut așa cum au fost ele agreate cu sindicatele.

YouTube video

Coaliția de guvernare, gfuvernul pe care îl conduc au asumat cu maximum de responsabilitate, pentru interesul public și pentru rezolvarea problemelor din sistemul de învățământ, acumulate în foarte mulți ani.

În atâția ani s-au strâns o serie întreagă de neajunsuri, probleme care trebuie rezolvate. În deplină responsabilitate a liderilor guvernului și în deplin dialog cu sindicatele, am considerat că e absolut necesar să încheiem acest conflict de muncă.

Să încheiem anul școlar, să se desfășoare EN și examenul de bacalaureat.

În acest moment adoptăm OUG, de fapt sunt două OUG – una cu asigurarea fondurilor salariale de la stat, una pe linia de finanțare europeană.

Acest guvern a asigurat cu sfârșitul anului 2021, o finanțare de 8 miliarde de lei, față de finanțările cuvenite pentru 2021-22. La aceasta se adaugă sumele de bani pe care le adăugăm prin această OUG, de aproximativ 3 miliarde de lei.

În acest tablou al finanțării trebuie să amintim că nu doar partea salarială e cea care contează, ci și investițiile în învățământ. Sunt bani alocați pentru dezvoltarea infrastructurii din tot sistemul de educației. Am cuprins aceste lucruri în noile legi ale educației.

La toate acestea trebuie să subliniem alocarea de 3,6 miliarde de euro bani prin PNRR care vin pentru a complementa efortul care se face de la bugetul de stat.”, a declarat Nicolae Ciucă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Intervenție a pompierilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru îndepărtarea elementelor de construcție de pe acoperișul clădirii În urma unei furtuni puternice, care a avut loc luni 22 iulie, în jurul orei 16.00, autoscara din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost mobilizată pentru a interveni la Universitatea „1 Decembrie 1918” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea