VIDEO| Mircea Trifu pe urmele exploatatorilor de lemn. Cu ajutorul poliției, a reușit să oprească un transport ilegal, care depășise tonajul admis

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Consilierul local Mircea Trifu, fondator și președinte al partidului Acțiunea Națională Alba (A.N.A.) a demarat o serie de investigații pentru a afla cum „mafia lemnului” din țara noastră lucrează de zor în plină pandemie. El a reușit, cu ajutorul poliției să oprească un transport de material lemnos, pe drumul comunal din Bucerdea.

ELIT

Ca urmare a solicitărilor mai multor locuitori ai satului Bucerdea Vinoasă ACȚIUNEA NAȚIONALĂ ALBA( A.N.A.) a desfășurat o investigație în ceea ce privește legalitatea tăierilor, după medoda „La Ras”, precum și a transportului masei lemnoase aferente, a unei suprafețe de pădure situată în Munții Trascăului, în interiorul sitului „Natura 2000”.

„Acest filmuleț este dedicat tuturor celor care „rezolvă” documente legale pentru tăierea pădurilor românești prin metoda „LA RAS”.

În județul Alba sunt aceiași oameni care au „rezolvat” și avizul de mediu pentru exploatarea aurului de la Roșia Montană. În baza acelui aviz, timp de 7 ani, la Roșia Montană, s-a furat aur direct din filoanele marcate pe hărțile exploatării încă din anii ’70-80.

Felicitări tuturor factorilor implicați, Consiliului Județean și în special găștii de șmecheri care subjugă județul ALBA de peste 25 de ani”, a adăugat consilierul local.

Mircea Trifu a menționat că a reușit, cu sprijinul Poliției, să oprească transportul ilegal de lemne, precizând că acțiunile ”noastre în ceea ce privește oportunitatea și legalitatea tăierilor, din punct de vedere silvic, sunt în plină desfășurare și constau deocamdată în informări solicitate instituțiilor abilitate.

În ceea ce privește transportul masei lemnoase am reușit, cu sprijinul poliției române, să oprim chiar astăzi transportul cantităților de lemne care se desfășurau încălcând restricția pe un drum comunal de maxim 5 tone pe osie.

S-a ajuns în final la o adevărată negociere între administrația locală, poliție și operatorul care deja a tăiat lemnul și se vede în imposibilitatea de a-l transporta legal.

„Chiar ieri au fost transportate prin satul Bucerdea Vinoasă mai multe sute de m3 de lemn, transporturile fiind ilegale din punct de vedere al restricției tonajului. Cu sprijinul oamenilor și mai ales al conducerii poliției județene, a d-lui Davidaș, aceste transporturi au fost oprite.

Am fost informați astăzi, de către pol. județului Alba că se vor lua măsuri să fie respectate tonajele legale de acum încolo.

În ceea ce privește legalitatea din punct de vedere silvic, vom merge până la capătul investigațiilor chiar dacă mulți ne-au spus că șansa să scoatem adevărul la iveală este nulă, deoarece firma care operează tăierile aparține unei rude apropiate d-lui deputat Olar”, a adăgat liderul A.N.A.

Conducerea A.N.A .

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Paduraru 23 aprilie 2020 at 18:47

Daca cineva ar controla camioanele care trec zi si noapte pe multe strazi din Sebes, ar avea ce gasi !

Comentariile sunt oprite