Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO Mihai Beldie JR şi echipa Vroom Vroom Vlog: Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro din lume, va trece sâmbătă şi prin judeţul Alba, la Jina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele acestea Sibiul găzduieşte cea de a 14-a ediţie a Red Bull Romaniacs, competiţia privită drept cel mai dur raliu hard enduro din lume. Rideri din 49 de ţări au luat startul în provocarea ce a debutat, pe 25 iulie, cu show-ul urban din centrul oraşului şi a continuat cu patru zile de off-road extrem. Sâmbătă, concursul de enduro va trece şi prin judeţul Alba, pe la Jina.

Mihai Beldie JR a fost, alături de echipa Vroom Vroom Vlog, la Red Bull Romaniacs unde au realizat un clip video pentru împătimiţii de enduro, dar care nu au putut ajunge la evenimentul de talie mondială de la Sibiu. Iubitorii de motociclete şi de competiţii hard enduro mai au şansa sâmbătă de a-i vedea pe concurenţi la Jina, în ultima etapa a concursului.

Renumele cursei care începe cu un prolog urban (are rolul de a stabili ordinea de start pentru prima zi de off-road) şi continuă cu încă patru zile de provocări dure de-a lungul a peste 500 de km, a făcut ocolul Pământului şi în 2017 au venit în România inclusiv rideri din: Honduras, Mexic, Coreea de Sud, Singapore, Venezulea, Islanda, Columbia, Taivan, Hong Kong şi Argentina. Cei mai mulţi concurenţi sunt din Marea Britanie, urmaţi de cei din Australia şi Germania.

Riderii români au acceptat provocarea de a-şi măsura forţele pe ”teren propriu” cu piloţi din toată lumea şi s-au înscris la toate cele patru categorii Gold, Silver, Bronze şi Iron, pentru fiecare dintre ei important fiind să ajungă la finiş. Sunt rideri pentru care enduro-ul extrem este un hobby şi alţii care sunt campioni ai României la enduro şi/sau hard enduro cum este cazul lui Ervin Kovacs şi a lui Zsolt Varga.

Graham Jarvis (Husqvarna), riderul cu cele mai multe victorii la Red Bull Romaniacs şi cel supranumit ”Regele Carpaţilor”, s-a impus anul trecut şi a ajuns la un total de cinci titluri. Britanicul a revenit în România să îşi apere titlul, iar după cum a decurs prima parte a sezonului de enduro extrem se pare că vom asista la o luptă foarte strânsă. Alfredo Gomez (KTM, Spania) a câştigat Erzbergrodeo şi după cele trei prezente pe podiumul din Transilvania, îşi doreşte să plece în sfârşit acasă şi cu titlul.

Jonny Walker (KTM, Marea Britanie) a fost silit să abandoneze anul trecut în urma unei accidentări şi acum este mai determinat ca oricând să obţină titlul cu numărul trei.

Printre alţii, în lupta pentru podiumul clasei Gold (cel mai dificil traseu din concurs cu zone care uneori par ca sfidează legile fizicii) intră şi Wade Young (Sherco, Africa de Sud), Paul Bolton (Marea Britanie) şi Billy Bolt (Marea Britanie).

Mani Gyenes, pilotul care a concurat încă de la prima ediţie în acest raliu revine la Sibiu, deşi acum focusul sau este pe rally-raid.

”Sunt singurul rider care a participat la toate ediţiile Red Bull Romaniacs şi a izbutit să-şi câştige două dintre ele (2005 şi 2006 la Expert Team cu Laszlo Olah + podiumuri la Expert Single, Silver şi finisuri la clasa Pro, actuala Gold). Am văzut de la an la an cum creşte acest raliu şi cum devine din ce în ce mai greu să ajungi la finiş, indiferent de clasa la care participi. După ce am reuşit să termin deja de 13 ori, Red Bull Romaniacs a devenit o cursă la care vreau să mă întorc în fiecare an. De fiecare dată a fost o organizare perfectă şi un concurs unde cred că toată lumea se simte bine văzând acele peisaje superbe pe unde trece traseul. După a 10-a ediţie am spus că nu mai vin fiind foarte greu, dar totuşi anul următor m-am răzgândit şi m-am înscris şi nu îmi pare rău deloc. A devenit o cursă foarte renumită în lume şi asta mă motivează să fiu prezent an de an şi să încerc să obţin rezultate cât mai bune. Prologul raliului este cel mai spectaculos moment, se adună mii de spectatori să vadă cum se descurcă riderii pe acele obstacole artificiale gândite de Andy Fazekas.” – Emanuel Gyenes.

Sursa foto: facebook

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea