Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Lucrările de construcţie a noului pod peste Mureș, la Șeușa, comuna Ciugud, în plină desfășurare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările de construcţie a noului pod peste Mureș, la Șeușa, comuna Ciugud, în plină desfășurare • Locuitorii din Șeușa, Ciugud şi Limba vor scurta drumul spre Alba Iulia cu circa 7 km

 Odată cu venirea primărverii au demarat și lucrările de construirea a noului pod peste Mureș pe raza comunei Ciugud, la Șeușa. Primăria Ciugud a atribuit în ianuarie 2020 un contract în valoare de 13.192.722 de lei fără TVA firmei S.C. Elis Pavaje care se ocupă de lucrări împreună cu firma subcontractată Dacia Faber SRL. Lucrările sunt în fază incipientă, și anume realizarea drumurilor de acces și cantonarea utilajelor necesare în șantier.

Podul va înlocui practic puntea pietonală de la Șeușa. În cadrul aceluiași contract este prevăzută și modernizarea unor drumuri de acces în comuna Ciugud. Construirea podului și drumurilor de acces în comuna Ciugud va duce, în primul rând, la crearea unei rute facile de transport către municipiul Alba Iulia și către principala rută de transport terestru, dar vor constribui de asemenea și la creșterea mobilității locuitorilor din zonă, îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și persoane, condiții sociale normale pentru locuitorii comunităților locale etc.

YouTube video

Podul peste Mureș va fi construit în locul punții pietonale de la Şeuşa. În prezent accesul înspre și dinspre municipiul Alba Iulia şi Ciugud se face pe cele două poduri – de la Partoş şi de la Teleac. Prin urmare, locuitorii din satele Şeuşa, Ciugud, Limba şi o parte a celor din Drîmbar ocolesc peste 7 kilometri. După finalizarea proiectului de la Şeuşa până pe strada Mărăşeşti, în Alba Iulia, vor fi de parcurs doar circa doi kilometri.

Astfel, locuitorii comunei Ciugud vor economisi nu doar timp, ci și bani. De asemenea, indirect vor beneficia de investiție și locuitorii din Daia Română pentru care se va scurta drumul spre Alba Iulia.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul cuprinde lucrări de drumuri de acces (DC307) situat în extravilanul localității Șeușa (zona Șesu Mureșului), respectiv extravilanul localității Drâmbar (Islazul Drâmbarilor) proiectat ca două tronsoane, respectiv DC307 tronson I cu acces din Șeușa DJ107C km 2+580 cu lungimea de 1,187 km și DC 307 tronson II cu acces din zona industrială DJ 107 km 2+336 cu lungimea de 0,454 km, în lungime totală de 1,641 km și un pod nou peste Mureș la km 1+201,46 pe drumul DC 307 tronson I, în lungime de 133,90 m. Zona aferentă podului, cuprins între cele două sectoare care include podul și parțial rampe de acces este de 149,21 metri. Pentru realizarea investiției a fost încheiat un contract cu PNDL. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea