Rămâi conectat

Sport

VIDEO. Legende ale fotbalului, la Ocna Mureș, pentru a marca 80 de ani de la primul meci jucat pe nocturnă în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circa 3.000 de persoane venit, duminică, pe stadionul din Ocna Mureș pentru a marca momentul de acum 80 de ani când s-a jucat primul meci pe nocturnă în România. Momentul a fost marcat prin partide amicale cu legende ale fotbalului românesc.

Fotbal pentru suflet33În 1936, pe stadionul din județul Alba, se juca primul meci cu nocturnă din țară.

„S-a jucat echipa locală Ocna Mureș cu Ira Brașov. A fost un baron belgian care a înființat combinatul chimic și a fost o alternativă oferită muncitorilor pentru momente de recreere”, spune Marius Stîncel, director Clubul Sportiv Ocna Mureș.

Revenirea a fost emoţionată pentru cei care au învăţat să joace fotbal la Ocna Mureş

„Am început de copil mic, la zece ani, la 17 ani am plecat la multe echipe în divizia A si acum m-am întors acasă. După 80 de ani să mai functioneze nocturna, câțiva stâlpi din toată nocturna e ceva extraordinar”, spune Ovidiu Maier.

Înainte de reaprinderea nocturnei, spectatorii au urmărit două partide amicale între echipa locală CS Ocna Mureş şi Gaz Metan Mediaş şi Soda Ocna Mureş şi Dinamo Bucureşti.

„Eu zic ca un astfel de moment nu poate fi ratat, o aniversare istorică, 80 de ani de la prima nocturnă. Nu mai trebuie sa repet, faptul ca am fost cu nume de legendă”, afirmă Sorin Corpodean, președintele secției de fotbal CS Ocna Mureș.

Ne place să venim aici, unde este istorie, iar Ocna Mureș are un rol în istoria fotbalului românesc”, spune Ionuț Lupescu.

Stadionul Ocna Mureș se află acum în proces de modernizare.

Sursa Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea