Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| La un pas de tragedie, pe Autostrada Soarelui: O mașină cu numere de Alba a circulat pe contrasens și a provocat un accident

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
VIDEO| La un pas de tragedie, pe Autostrada Soarelui: O mașină cu numere de Alba a circulat pe contrasens și a provocat un accident

Un bărbat care circula pe contrasens pe Autostrada Soarelui a fost lăsat pieton vreme de cinci luni. Acesta a lovit o mașină care se deplasa regulamente, apoi, și-a continuat călătoria.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform IPJ Călărași, șoferul din Ialomiţa a fost amendat cu 2.900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 150 de zile.

Miercuri după-amiază, 2 noiembrie, acesta a intrat pe contrasens pe Autostrada Soarelui – A2, în judeţul Călăraşi, a lovit un autoturism care circula regulamentar, după care şi-a continuat deplasarea. Ceilalți șoferi au dat imediat alerta, anunțând că un Logan alb cu numere de Alba circulă pe contrasens. Poliția a fost anunțată.

YouTube video

A lovit o mașină și a întors pe autostradă

IPJ Călărași a transmis că şoferul, în vârstă de 44 de ani, din municipiul Slobozia, a intrat pe contrasens miercuri după-amiază, 1 noiembrie, a lovit un autoturism care circula regulamentar, după care şi-a continuat deplasarea către kilometrul 49 al autostrăzii, unde a întors maşina şi a revenit pe sensul normal de deplasare. Șoferul a fost găsit într-o parcare, după aproape 40 kilometri.

„Monitorizând poziţia acestuia permanent, prin intermediul apelurilor înregistrate prin S.N.U.A.U. 112, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, din cadrul Brigăzii Autostrăzi, au reuşit interceptarea acestuia în spaţiul de servicii de la km 88, sensul către Constanţa. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, transmite Inspectoratul de Poliţie Călăraşi.

Ialomiţeanul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce, pentru 150 de zile, fiindu-i reţinut permisul de conducere.

Această practică trebuie asimilată cu tentativa de omor

În vara anului trecut, Asociaţia Pro Infrastructură cerea ca circulaţia pe contrasens, pe autostrăzi sau alte drumuri cu separare de sens, să fie asimilată tentativei de omor, deoarece pune grav în pericol viaţa participanţilor la trafic. De asemenea, Asociaţia solicita înăsprirea amenzilor şi pentru alte fapte cum ar fi depăşirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h, trecerea pe roşu, şofatul în stare de ebrietate.

Asociaţia Pro Infrastructură preciza că gestul mai multor şoferi care au intrat pe contrasens pe Autostrada A2 este unul criminal.

„Săptămâna trecută mai mulţi şoferi au intrat pe contrasens intenţionat pe Autostrada A2. Credem cu tărie că acest gest este unul criminal şi trebuie pedepsit ca atare de codul penal, nicidecum cu suspendarea permisului câteva luni şi o amendă modică.

Considerăm că a intra pe contrasens cu bună ştiinţă pe un drum de viteză cu separaţie de sens este o faptă care trebuie asimilată celor de tentativă de omor pentru că pune grav în pericol viaţa participanţilor la trafic.

Din păcate nu doar această faptă este prea blând sancţionată de codul rutier şi de legea penală, legislaţie care şi aşa nu întotdeauna este pusă în aplicare!”, a anunţat Asociaţia Pro Infrastructură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea