VIDEO| Inundațiile de la Ciugud, exemplul că poți să fii SMART și cu lopata în mână: Primarul și locuitorii au intervenit imediat pentru decolmatarea zonelor inundate

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În urma Codului Portocaliu de averse torențiale, emis de către ANM, ploile din această dimineață au făcut prăpăd pe străzile din comuna Ciugud, aversele inundând străzile din mai multe sate.

A plouat pe tot parcursul nopții, însă abia spre dimineață cantitatea de ploaie a început să devină extrem de mare.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În Drâmbar, oamenii au ieșit in fața curților pentru a decolmata rigolele și a preveni infiltrarea apelor în curți sau în case.

„În întreaga comună Ciugud datorită precipitațiilor extrem de abundente avem foarte mari probleme cu scurgerea apelor. Avem în Drâmbar peste 40 de curți inundate, în Șeușa pivnițe, case afectate, efectiv albiile băilor nu au mai făcut față debitului foarte mare de apă venită de pe versanți și au blocat podurile, au intrat în curți, prin case, prin grădini.

A plouat toată noaptea, însă începând cu ora 7:00 a venit o cantitate extrem de mare, pământul fiind plin de apă, nu am mai putut prelua și atunci s-au umflat toate văile, pârâiele și avem probleme. Acționăm cu echipa Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, suntem 12 persoane cu 3 utilaje, cu o motopompă și sperăm ca în cel mai scurt timp să rezolvăm toate problemele.

De 20 de ani de când sunt eu primar, așa ceva nu am mai văzut, au mai fost ploi torențiale, au fost ploi locale poate că au afectat doar un sat, însă în situația dată, toate cele 6 sate ale comunei sunt afectate.”, a declarat primarul comunei Ciugud.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419