Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Inundațiile de la Ciugud, exemplul că poți să fii SMART și cu lopata în mână: Primarul și locuitorii au intervenit imediat pentru decolmatarea zonelor inundate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma Codului Portocaliu de averse torențiale, emis de către ANM, ploile din această dimineață au făcut prăpăd pe străzile din comuna Ciugud, aversele inundând străzile din mai multe sate.

A plouat pe tot parcursul nopții, însă abia spre dimineață cantitatea de ploaie a început să devină extrem de mare.

YouTube video

În Drâmbar, oamenii au ieșit in fața curților pentru a decolmata rigolele și a preveni infiltrarea apelor în curți sau în case.

YouTube video

„În întreaga comună Ciugud datorită precipitațiilor extrem de abundente avem foarte mari probleme cu scurgerea apelor. Avem în Drâmbar peste 40 de curți inundate, în Șeușa pivnițe, case afectate, efectiv albiile băilor nu au mai făcut față debitului foarte mare de apă venită de pe versanți și au blocat podurile, au intrat în curți, prin case, prin grădini.

YouTube video

A plouat toată noaptea, însă începând cu ora 7:00 a venit o cantitate extrem de mare, pământul fiind plin de apă, nu am mai putut prelua și atunci s-au umflat toate văile, pârâiele și avem probleme. Acționăm cu echipa Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, suntem 12 persoane cu 3 utilaje, cu o motopompă și sperăm ca în cel mai scurt timp să rezolvăm toate problemele.

De 20 de ani de când sunt eu primar, așa ceva nu am mai văzut, au mai fost ploi torențiale, au fost ploi locale poate că au afectat doar un sat, însă în situația dată, toate cele 6 sate ale comunei sunt afectate.”, a declarat primarul comunei Ciugud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea