Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| În Alba există o persoană venită dintr-o țară cu risc de Ebola, monitorizată de DSP

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Starea de sănătate a unui bărbat din Alba este monitorizată de Direcția de Sănătate Publică deoarece acesta a sosit recent dintr-o zonă afectată de Ebola. Directorul instituției, Horea Timiș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro că există un caz în județ iar persoana a fost luată în evidență zilele trecute.

Monitorizăm o persoană care a venit dintr-o zonă cu posibile probleme din cauza epidemiei de Ebola. Nu există nicio problemă, nu există niciun risc la ora actuală. Tot ceea ce face Direcția de Sănătate Publică, în urma adreselor primite de la Ministerul Sănătății, este să monitorizeze aceste aspecte”, a declarat directorul DSP Alba.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, aproape 20 de persoane venite din Africa se află, în prezent, sub monitorizare.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a precizat că fiecare călător care ajunge în România din Africa este luat în evidenţă de autorităţi când intră în ţară, pentru a i se evalua starea de sănătate.

„Li se verifică temperatura şi sunt monitorizaţi 21 de zile. Sunt monitorizaţi de DSP-uri, starea de sănătate fiindu-le evaluată la fiecare două zile”, a spus ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea