Ziarul Unirea

VIDEO| În Alba există o persoană venită dintr-o țară cu risc de Ebola, monitorizată de DSP

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Horea TimisStarea de sănătate a unui bărbat din Alba este monitorizată de Direcția de Sănătate Publică deoarece acesta a sosit recent dintr-o zonă afectată de Ebola. Directorul instituției, Horea Timiș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro că există un caz în județ iar persoana a fost luată în evidență zilele trecute.

Monitorizăm o persoană care a venit dintr-o zonă cu posibile probleme din cauza epidemiei de Ebola. Nu există nicio problemă, nu există niciun risc la ora actuală. Tot ceea ce face Direcția de Sănătate Publică, în urma adreselor primite de la Ministerul Sănătății, este să monitorizeze aceste aspecte”, a declarat directorul DSP Alba.

ELIT

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, aproape 20 de persoane venite din Africa se află, în prezent, sub monitorizare.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a precizat că fiecare călător care ajunge în România din Africa este luat în evidenţă de autorităţi când intră în ţară, pentru a i se evalua starea de sănătate.

„Li se verifică temperatura şi sunt monitorizaţi 21 de zile. Sunt monitorizaţi de DSP-uri, starea de sănătate fiindu-le evaluată la fiecare două zile”, a spus ministrul.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Active News 15 octombrie 2014 at 16:45

Care sunt simptomele acestei boli?

Gogu 15 octombrie 2014 at 17:38

Incepi sa ai febra, delirezi si crezi ca Ponta iasa presedinte.

j 15 octombrie 2014 at 17:58

După o perioadă cuprinsă între 2 și 21 de zile de la expunerea la virus, Ebola se agraveaza. Următoarele etape ale bolii constau în vomă, diaree, erupție cutanată și disfuncții ale ficatului și rinichilor. Unii pacienți prezintă de asemenea hemoragii interne și externe abundente și insuficiențe la nivelul mai multor organe. Unii vomita sânge sau semnalează prezența sângelui în urina, iar alte persoane infectate sangereaza sub piele, din ochi sau gură. Bolnavii infectați nu mor din cauza sângerărilor, ci mai degraba vasele de sânge care se sparg în corpul victimei. Astfel, este provocată o scădere a presiunii sângelui până când inima, rinichii și alte organe nu mai pot funcționa. Deci un virus creeat in laborator si testat in Africa.

gigi 15 octombrie 2014 at 17:05

Toti voteaza cu spionul copy pest ! Epidemieeeeee!

+ 15 octombrie 2014 at 17:56

Nu ma… simptomele de ebola sunt similare cu cele pe care le are turma aia de imbecili care se plimba pe biciclete in oras strigand Iohannis Presedinte !

asd 15 octombrie 2014 at 21:47

de-ar da EBOLA in toti parlamentarii!

mihai 15 octombrie 2014 at 23:26

Gogule?
ALUPIGUS!!!
Daca nu sti ce înseamnă….citeste invers!!!

Status-Quo 16 octombrie 2014 at 10:11

Pai nu era normal sa-l tineti o perioada la izolator pana vedeti daca dezvolta sau nu boala? Ce cauta intre oameni cand are potential de infectie?

soimul de munte 17 octombrie 2014 at 9:12

Domnia Voastra comiteti sacrilegiul infractiunii de lez-majestate cerind unor potentati sa gindeasca- cu ce drept ?

Comentariile sunt oprite