Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO| Imagini spectaculoase într-o pădure din Parcul Natural Apuseni: O pisică sălbatică, surprinsă în timp ce traversează un pârâu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O pisică sălbatică a fost filmată de camerele de supraveghere dintr-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Felina a fost surprinsă în timp ce traversa un pârâu, iar astfel de imagini, cu pisici sălbatice, sunt foarte rare deoarece acestea nu intră în contact cu oamenii.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări”, scrie pe pagina de Facebook a Romsilva.

Parcul Natural Apuseni are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba. Din suprafaţa totală, 50.793 de hectare sunt păduri.

YouTube video

Pisica sălbatică este o felină mică, originară din Europa dn care se trag pisicile domestice. Specia este carnivoră și se hrănește cu mamifere mici precum rozătoare, pasări, dar poate ataca și pui de căprioară, pui de misterț și alte animale de mărime asemănatoare cu a ei.

Pisica sălbatică poate să se obșinuiască ușor cu arii de râspandire diverse astfle că va putea fi văzută și savană, stepă și pădure. Indivizii sunt cenușii sau bruni și au dungi negre. Pot să ajungă 45–80 centimetri de lungime, coada de 25–40 centimetri și masa de 3–8 kilograme.

Pisica sălbatică este un animal singuratic, dar în perioada împerecherii poate fi întâlnită și în grupuri. Pisica sălbatică se împerechează în februarie-martie, iar după o gestație de circa 70 zile, femela naște 2-4 pui. Aceștia sunt orbi timp de 10-12 zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea