VIDEO| Imagini spectaculoase cu doi lupi marcându-și teritoriul, surprinse în Parcul Natural Apuseni

Imagini spectaculoase cu doi lupi marcându-și teritoriul, surprinse în Parcul Natural Apuseni

”Rangerii” Parcului Natural Apuseni au făcut publice imagini video cu doi lupi marcându-și teritoriul. Imaginile spectaculoase cu animalele sălbatice în mediul lor natural, au fost filmate cu o cameră amplasată de angajaţi ai Parcului Natural Apuseni.

Munţii Apuseni reprezintă o zonă propice pentru dezvoltarea acestei specii de animal sălbatic. El se comportă atât ca vânător cât şi ca necrofag, fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural. Acolo unde lupii au fost exterminaţi, indiferent de motive, a avut loc o prăbuşire a echilibrului ecologic. Acest lucru a făcut necesară reintroducerea sa în multe din ţările care îl eliminaseră.

INFORMARE COVID-19

„Comportamentul teritorial este o expresie a competitiei pentru spatiu si resursele existente (hrana, zone de liniste). Fiecare haita tinde sa ocupe un teritoriu bine definit. In acest filmulet se poate observa un mascul si o femela”, au scris reprezentanții Parcului Natural Apuseni.

Canis lupus

#Marcarea teritoriului de catre #lup in Parcul Natural Apuseni. Comportamentul teritorial este o expresie a competitiei pentru spatiu si resursele existente (hrana, zone de liniste). Fiecare haita tinde sa ocupe un teritoriu bine definit. In acest filmulet se poate observa un mascul si o femela.#ParculNaturalApuseni 🌲🌳🇹🇩 #PentruOameniSiNatura #EvadareDinMediulUrban #RefugiuInNatura #AriiProtejate #Natura2000 #CoservareaBiodiversitatii #Natura #MuntiiApuseni #Transilvania #DescoperaRomania#DescoperaFaunaAPNA #Fauna #ViataSalbatica #Habitate #Fotografie #lup #canis #lupus ➡️ www.parcapuseni.ro ⬅️

Publicată de Romsilva-Parcul Natural Apuseni pe Miercuri, 19 februarie 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...