FOTO VIDEO| Mobilizare pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Progresul fizic al lucrărilor se află la aproximativ 80%

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Asociația Pro Infrastructură a postat pe pagina de socializare imagini are lotului 2 al autostrăzii A10, Sebeș-Turda, a cărui stadiu fizic se află la aproximativ 80%, iar dacă ritmul de lucru va continua în același ritm, există mari șanse ca în a doua jumătate a anului viitor, cei 24 de km să fie dați spre folosință.

Pe Sebeș-Turda lotul 2 grecii de la Aktor au turat motoarele în ultimele săptămâni, ajungând în ceasul al 12-lea, la 6 ani de la debutul contractului, la un ritm de lucru corespunzător pentru o asemenea lucrare. Stadiul fizic se apropie de 80%.

USR - Alegeri parlamentare 2020

După o sumedenie de zone construite și refăcute în mod repetat în acești ani de șantier, grecii și-au dat în sfârșit seama că doar prin protejarea terasamentelor vor ieși din acest cert vicios. Așa că au suplimentat considerabil echipele care se ocupă de sistemul de scurgere a apei de pe autostradă. Au avansat consistent și la așternerea balastului stabilizat și asfaltului, rămânând pentru 2021 doar câteva puncte nevralgice neacoperite.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La structuri subcontractorul Retter se apropie de finalizarea celui de-al doilea pod peste Mureș de la Sâncrai.

Punctul critic al șantierului rămâne în continuare zona nodului rutier de la Teiuș cu podul peste calea ferată Alba Iulia-Cluj Napoca, unde se desfășoară o cursă contra-cronometru pentru finalizarea pilelor podului până la începutul lunii decembrie, când este programată întreruperea liniei pentru ridicarea tablierului metalic.

Dacă se menține ritmul de lucru bun, iar CNAIR va face plățile rapid pentru lucrările efectuate, există toate șansele să circulăm pe cei 24 de km în a doua jumătate a anului viitor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419