Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Halda ecologică de gunoi de la Galda de Jos. Ion Dumitrel: Suntem spre finalizare/ Daniel Zdrânc: O vom folosi doar în 2018

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat, joi, la finalul ședinței din luna septembrie, că halda ecologică de gunoi de la Galda de Jos este ”spre finalizare”, în vreme ce consiliul social-democrat Daniel Zdrânc a replicat că ultimul termen avansat era luna septembrie.

Conducerea CJ Alba a avansat mai multe termene de finalizare a haldei de gunoi de la Galda de Jos pe care nu le-a respectat, social-democrații arătându-și nemulțumirea privind acest subiect, mai ales prin vocea lui Zdrânc.

”Cu halda de gunoi avem mai multe probleme. De ce? Au existat termene succesive de prelungire a finalizării. În ședința din august am cerut un termen de finalizare pe care l-am primit ca fiind septembrie, data de 26, iată că s-a terminat luna septembrie și depozitul de la Galda nu este finalizat. Vreau să spun că prin această prelungire, cetățenii județului sunt afectați de prețul pe care-l plătesc din cauza că ducem gunoaiele în județul Sibiu și până când va fi finalizat s-ar putea să mai dureze, după care vor urma licitații la nivelul Uniunii Europene, care din experiența altor gropi ecologice, pot să dureze și doi ani de zile (…)Ei au avansat cinci termene de finalizare până acum. Cel din septembrie este al cincilea și după cum bine vedeți nu este terminat”, a spus Zdrânc, pentru ziarulunirea.ro, după ședință.

Consilierul județean a adăugat că halda va fi operațională cel mai probabil în 2018, fiind întrebat despre acest subiect.

De această dată, Ion Dumitrel a refuzat să înainteze un termen privind finalizarea, precizând doar că ”se lucrează”, ”avem trei echipe” sau ”putem spune că suntem spre finalizare”. El a adăugat că există și o problemă, ”o porțiune de teren care se deplasează, dar constructorul trebuie să o rezolve”.

În prezent, gunoiul din Alba este transportat în județul Sibiu. Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a declarat că PSD a încercat să împiedice acest lucru.

”Din fericire putem duce deșeurile la Sibiu deși a există o puternică opoziție din partea PSD-ului ca județul Alba să nu mai poată duce deșeurile la Sibiu. Vreau ca cetățenii să știe că tovarășii noștri colegi în loc să ajute județul cu asta se ocupă. Îmi mențin ceea ce spun și știu foarte bine ceea ce spun”, a spus Roman.

Pentru finalizarea haldei de gunoi s-au avansat mai multe termene, atât scrise, cât mai ales verbale, însă nu au fost respectate.

Gunoaiele din Alba au fost transportate, după închiderea gropii de la Pârâul Iovului, în mai multe județe, fapt ce a generat nemulțumiri și chiar proteste.

Citește și VIDEO Ion Dumitrel și Florin Roman, huiduiți la Alba Iulia. Gestul neașteptat al președintelui CJ Alba: Am venit să-mi dau demisia

Vezi și cum a început protestul: FOTO-VIDEO: ”Criza gunoaielor” a scos pesediștii în stradă la Alba Iulia. PROTEST cu pubelă de gunoi în fața Primăriei și a Consiliului Județean: ”Hava, Dumitrel, demisia!”

Ce spune Florin Roman: Consiliul Județean nu poate fi considerat responsabil cu privire la situația actuală în ceea ce privește depozitarea deșeurilor

Ce spune Mircea Hava: ”Problema depozitării gunoiului menajer din Alba s-a transformat într-o vânzoleală politică”

Ce spune Clement Negruț (MP): Epopeea deşeurilor în Alba

Ce spun Consilierii PSD Alba Iulia: Cadoul PDL pentru locuitorii din judeţul Alba – Gunoi la preţuri exorbitante!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea