Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: Filmare cu drona pe AUTOSTRADA Sebeș-Turda. Stadiul lucrărilor pe lotul 2, între Alba Iulia și Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

lot 2 autostrada sebes turda08Imagini proaspete cu autostrada A10 Sebeș –Turda, realizate cu drona sâmbătă, 2 aprilie 2016, au fost făcute publice de către Asociatia Pro Infrastructura și peundemerg.ro. Este vorba despre lotul 2, care se întinde pe o suprafață de 24,3 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în municipiul Aiud.

Pe Autostrada Sebeş-Turda cel mai aproape de finalizare sunt loturile 3 şi 4, tronsoanele între Aiud şi Turda. În ceea ce priveşte traseul de la Sebeş – Alba Iulia – Aiud, stadiul fizic al lucrărilor este între 8 şi 11%, potrivit celor mai recente date oficiale.

Reamintim că, pe loturile 1 și 2 ale A10, între Sebeș și Aiud, lucrările stagnează din cauza procedurilor prevăzute de legislația în vigoare extrem de greoaie privind eliberarea tuturor avizelor și autorizațiilor necesare.

Mai jos, video direcția de filmare dinspre Alba Iulia spre Teiuș.

Tronsonul Sebes-Turda este impartit in patru loturi, ce însumează 70 de kilometri. Suma alocată pentru realizarea investiției este de 247 milioane de lei, din care 85% fonduri europene.

   Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada in Sebes pana la Paraul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fara TVA

   Lot 2 – 24,3 km de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fara TVA.

   Lot 3 – 12,5 km de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fara TVA

   Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea pana in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fara TVA. (A.M.)

[nggallery id=1883]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 34.000 lei, într-o singură zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini, verificate de polițiștii din Alba prin intermediul aplicației eDAC: Amenzi de peste 34.000 lei, într-o singură zi Joi, 18 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea