VIDEO: ”Fără nicio legătură cu partidul”, liderul PSD Ioan Dîrzu și-a instalat o rudă la șefia unei instituții importante. Cine este noul director al DSV Alba?

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Liderul PSD, Ioan Dîrzu, a declarat că a aflat din presă de schimbările care s-au făcut la DSV Alba și a mărturisit că își dorește ca, la un moment dat, și conducerile altor instituii din județ să fie schimbate, referindu-se în mod direct la APIA.

Despre noul șef de la DSV Alba, Ioan Martin, a spus că ”BĂNUIEȘTE” că este medic veterinar, așa cum cere legislația, și că numirea acestuia nu s-a făcut la recomandarea Organizaiției PSD din județ: ”Din câte am auzit, se merge pe persoane tinere, care vor să se afirme”. Deși a subliniat faptul că nu mai știe de multă vreme ce se întâmplă în această instituție (pe care a condus-o în urmă cu mai mulți ani), el a confirmat faptul că și aici, ca la oricare alta, ar fi normal ca la un moment dat să se organizeze un concurs pentru respectivul post.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Ce a uitat președintele PSD Alba să spună, poate pentru că se grăbea tocmai la instalarea cu ceremonie (pe un interimat de 30 de zile!) a noului director despre care era întrebat, este gradul de rudenie pe care îl are cu acesta (chiar unul foarte apropiat), motiv pentru care, zicem noi, ar fi trebuit să știe cu certitudine, nu doar să bănuiască, pregătirea pe care o are.

La ceremonia de la instituția cu pricina (unde, din câte am auzit, majoritatea angajaților încă se ciupesc și se freacă la ochi, sperând că se vor trezi dintr-un vis urât), tot ”fără nicio legătură cu partidul” au participat mai mulți șefi de instituții asociați cu PSD. Aici Ioan Dîrzu a spus în discursul său: ”Apreciez că activitatea (n.r. fostului director) a fost foarte bună, dar la un moment dat este nevoie să se vină cu resurse proaspete, cum spunem noi, veterinarii, cu sânge proaspăt, pentru că legislația sanitar-veterinară trebuie respectată de toți, de la mic, la mare”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Noul director al DSVSA Alba, dr. Ioan Martin, învestit în funcție

*Dar cine este Ioan Martin, tânărul despre care Ioan Dîrzu ”bănuiește” că este medic și în care își pune speranața că va revigora instituția:  

”Este o onoare pentru mine să mă aflu în fața dumneavoastră din această funcție. Pentru aceasta vreau să mulțumesc președintelui ANSVSA pentru încrederea acordată și vă asigur că nu voi precupeți niciun efort pentru îndeplinirea programului de guvernare și a legislației sanitar-veterinare la nivelul județului Alba”, a pus noul director în discursul său.

Ioan Martin (în vârstă de 30 de ani), s-a angajat la DSV Alba, ocupând (cu nota 8 la proba scrisă și 10 la interviu), unul din posturile scoase la concurs în luna martie 2015, respectiv cel de consilier la Poliția Sanitar Veterinară a Animalelor. A fost considerat, probabil, calificat și cu o vastă experiență, datorită contractului pe care firma sa îl avea de mai mulți ani, pentru ecarisaj, cu Primăria Alba Iulia

CITEȘTE ȘI: Serviciul de ecarisaj din Alba Iulia s-a mutat în ”ograda” medicului veterinar Ionuț Martin

Numai că postul viza, printre altele, inclusiv controlul activității pe care respectiva firmă o presta, astfel că, după o sesizare publică de posibil conflict de interese (chiar dacă la momentul respectiv a trecut firma pe numele soției), a fost mutat pe alt post (de consilier).

CITEȘTE ȘI: Numele angajaților de la DSV Alba sunt trecute ”la secret”. Prietenii știu de ce! 

De atunci și până acum, nu știm cum s-a ”antrenat” dr. Ioan Martin pentru preluarea cârmei instituției, dar știm că nu a renunțat la activitatea de ecarisaj (pe care nu o desfășura doar în timpul liber), drept dovadă stând numele și numărul său de telefon rămase ”agățate” pe site-ul Primăriei Alba Iulia, chiar și la ora la care a fost scris acest articol și când el avea deja aproape o săptămână de directorat!

În rest, vom urmări cu atenție cum noul director ”nu va precupeți niciun efort pentru respectarea legislației sanitar-veterinare la nivelul județului Alba”. Deocamdată ne reamintim de cel mai recent episod în care legea nu prea a contat: adăpostul privat pe care firma de ecarisaj (trecută pe numele soției) îl deține a fost închis, în iarna acestui an, tocmai de DSV Alba, pentru că a încălcat legea și a funcționat neautorizat! Iar în acest adăpost neautorizat au fost OMORÂȚI 200 de câini în 6 luni!

CITEȘTE ȘI: FOTO: DSVSA Alba a închis un adăpost de câini fără stăpân care funcționa ilegal în Lancrăm. Administratorul a fost amendat cu 1.500 de lei 

Miraculos, adăpostul privat a primit autorizație sanitar-veterinară după foarte puțin timp, a fost redeschis și a continuat să funcționeze chiar dacă era încă în construcție, iar construcția se făcea neautorizat!

Cei care s-au întrebat ”cum e posibil așa ceva?”, iată, au acum răspunsul!

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

6 Comentarii

Petre 29 aprilie 2017 at 11:06

Asa a pus-o și pe sora lui asistenta sefa la serviciul județean de Ambulanta Alba…și pe soțul doamnei…adică pe cumnatul lui director medical la aceeași instituție….ambii făcând parte din comitetul director…Cumnatul lui habar nu are sa poarte un dialog…nu știe lega doua cuvinte…și munca lui o fac alții…pentru ca îl tine in spate cumnatelul Darzu….iar surioara lui se crede pe moșia dânsei….încearcă sa comande angajații la fel cum își comanda soțul …

contribuabil aiudean 29 aprilie 2017 at 12:50

Darzule , Darzule , mare … mincinos esti !!!

Un simplu contribuabil 29 aprilie 2017 at 15:50

Oameni buni, felicit redactia Ziarului Unirea pentru acest articol!
Se pare ca presa din Alba-Iulia traieste, e vie si isi face treaba!

E bine ca aduceti in actualitate aceste nepotisme nenorocite. Cand vom scapa de ele?
Cand vom vedea meritocratie in Romania si nu pile, relatii, cunostiinte, rudenii etc.?

Darzu mai are un fin la DSVSA, pe domnul Bicu. Nu stiu cat de competent e acesta pentru functia de Director adjunct pe care o ocupa, dar asta e o alta discutie.

Nu stiu daca stiati, daca nu v-o spun eu deoarece sunt bine informat ca domnul Martin Ioan merge sa isi promoveze pe la Primarii si in alte parti firma, care e pe numele sotiei. Nu e normal pentru un functionar public sa faca asta. Miroase a conflict de interese.

P.S. FELICITARI ZIARUL UNIREA INCA O DATA!

ineptul 29 aprilie 2017 at 21:22

…este o vorba, care spune, …nu mor caii cind vor cainii,…

dolfi 29 aprilie 2017 at 22:30

pai de 27 de ani toti fac la fel… ca-n PCR…

NIK 2 mai 2017 at 13:02

TRaficul de imfluenta ieste in floare pentru clientela politica .,asta stie domnul Dirzu …..

Comentariile sunt oprite